Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Az Eb-re készülő Marco Rossi szuper hírt kapott az éjjel

Hamarosan teljessé válik a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott kerete a németországi Európa-bajnokságra. A Telkiben zajló felkészülésről még hiányzó játékosok közül Gazdag Dániel az éjjel újabb gólt lőtt az amerikai bajnokságban, ami jó hír lehet az Eb előtt Rossinak.

2024. 06. 02. 9:40
ROSSI, Marco; GAZDAG Dániel
Gazdag Dániel, a csapat támadója (b) és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott hétfőn kezdte meg a felkészülést a június 14-én kezdődő Eb-re a telki edzőközpontban, ám egyelőre nem lehetett teljes kerete, mivel több játékosnak még klubkötelezettségei voltak. Közéjük tartozott is, aki magyar idő szerint szombat éjjel lépett pályára az észak-amerikai bajnokságban (MLS). Csapata, a Philadelphia Union 2-2-es döntetlen játszott a Montreal ellen, Gazdag az 56. percben tizenegyesből lőtt gólt.

Nagyszerű formában várja az Eb-t a 28 éves támadó, aki ebben az idényben a 15. bajnokiján már a tizedik gólját szerezte, s immáron ő a Philadelphia történetének legeredményesebb futballistája. Gazdag Dublinban csatlakozhat a magyar válogatott keretéhez, Rossi csapata kedden Írország ellen játssza le az első felkészülési mérkőzését közvetlenül az Eb előtt, majd szombaton Debrecenben Izraelt fogadja már a főpróbán a június 15-i első, Svájc elleni Eb-csoportmeccsre.

Kik hiányoznak még Marco Rossi keretéből?

Gazdag Dániel mellett Callum Styles, és Bolla Bendegúz nem lehetett ott a felkészülés hétfői startján Telkiben. Közülük az angol másodosztályban futballozó Styles már csatlakozott Rossi csapatához.

Ádám Martinnak a héten még két bajnokija volt a dél-koreai csapatában, szerdán 82 percet játszott az Ulszan Hyundai színeiben az Incheon ellen (1-1), majd szombaton a Csonbuk ellen (1-0) nem kapott szerepet. Már ő is úton lehet a válogatotthoz.

Bolla Bendegúznak viszont még van dolga a klubjában, hiszen a Servette védője vasárnap 14 órakor a Svájci Kupa döntőjében léphet pályára a Lugano ellen, csak utána veheti az irányt a nemzeti csapat felé. Mindez azt jelenti, hogy Dublinban már teljes lehet Rossi Eb-kerete, bár az kevésbé valószínű, hogy a későn érkezők már pályára is lépnek az írek ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.