Marozsán Fábián felidézte Sinner elleni sikerét, a világelső ma visszavágna + videó

Marozsán Fábián csütörtökön első olyan meccsét vívja, amelyen az aktuális világelső lesz az ellenfele. A hallei füves pályás ATP 500-as tenisztorna második fordulójában Jannik Sinner ellen játszik. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a két játékos összecsap, de a hat évvel ezelőtti, Marozsán győzelmével zárult találkozóból nem érdemes kiindulni. Sinner akkor még nem rendelkezett ranglistaponttal, most neki van a legtöbb.

2024. 06. 20. 5:15
Marozsán Fábián Jannik Sinner Halle ATP füves pálya
Marozsán Fábián hat év után újra Jannik Sinner ellen játszik Fotó: Terra Wortmann Open/Mathias Schulz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudtam, hogy nagyon jó játékos lesz, de azt nem hittem, hogy világelső – ismerte el Marozsán Fábián, amikor felidézte a Jannik Sinner elleni győzelmét. Persze ez nem mai történet: 2018 januárjában, Egyiptomban egy ITF-versenyen nyert szetthátrányból az akkor tizennyolc éves Marozsán a még csak tizenhat esztendős Sinner ellen, akinek még ranglistapontja sem volt akkor.

Jannik Sinner (ITA) Marozsán Fábián ATP Halle füves pálya
Jannik Sinner első versenyét teljesíti világelsőként, a második fordulóban Marozsán Fábián ellen játszik (Fotó: Terra Wortmann Open/Mathias Schulz)

Ma már Sinner áll a világranglista élén, ezen a héten játszik először világelsőként. Az olasz játékos a Roland Garros után állt a rangsor első helyére, Halléban pedig világelsőként a holland Tallon Griekspoor ellen szetthátrányból fordítva nyerte meg az első meccsét. Marozsán Fábián is három játszmában nyert az első fordulóban, a tavalyi wimbledoni negyeddöntős Roman Szafjullin ellen. Marozsánnak ez volt az első győzelme karrierje során füves pályás verseny főtábláján.

Marozsán Sinner ellen is borítaná a papírformát

Más borításon Marozsán Fábián aratott ennél is nagyobb győzelmeket, 4-3 a mérlege top 10-es teniszezők ellen. Tavaly Carlos Alcaraz ellen éppen azelőtt nyert, hogy a spanyol a rangsor élére állt volna. Azóta Alcaraz visszavágott neki, és a papírforma alapján most Sinner is megteheti ezt.

– Nem én vagyok az esélyes, épp ezért jöhet az örömjáték. Próbálok bízni magamban és tartani a szervámat, és füvön talán jobb esélyem van nyerni ellene. Az biztos, hogy nagyon várom a meccset és élvezni akarom – mondta Marozsán, aki persze maga is sokat fejlődött a hat évvel ezelőtti meccs óta, például kifejlesztette a pókerarcát.

Sinnernek sem kell szégyenkeznie a pókerarca miatt, amikor viszont Griekspoor ellen két napja megnyerte az év labdamenetét, azt ő sem bírta ki faarccal.

Sinner és Marozsán a hallei centerpálya második meccsét vívja csütörtökön, 14.00 körüli kezdéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.