Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Nagelsmann új taktikája jelzi, hogy a foci Eb-n komolyra fordulnak a dolgok

Julian Nagelsmann jó hírt közölt a németekkel: a Svájc elleni sérülése után Antonio Rüdiger készen áll a játékra, kezdeni fog a Dánia elleni nyolcaddöntőn. A német válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor elkezdte a titkolózást is. Nagelsmann a foci Eb korábbi szakaszával ellentétben a támadósor összetételéről nem árult el sok részletet.

2024. 06. 29. 8:34
Frankfurt, 2024. június 23.
Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány reklamál a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Svájc Németország mérkõzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. június 23-án. Dánia Antonio Rüdiger foci Eb 2024
Julian Nagelsmann a Dánia elleni Eb-nyolcaddöntő előtt elkezdte a titkolózást Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendező Németország szombat este Dánia ellen játszik a foci Eb második nyolcaddöntőjében. Bár a német válogatott tekinthető esélyesnek Julian Nagelsmann csapata távolról sem mehet biztosra a dánok ellen, a németekhez hasonlóan veretlenek még a tornán. Igaz, Dánia győzelmet sem ünnepelhetett a csoportkör alatt, ellentétben Nagelsmann legényeivel.

Varga Barnabás Antonio Rüdiger magyar válogatott német válogatott foci Eb 2024 Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann elárulta, készen áll a játékra (Fotó: Mirkó István)

Németország a csoportkörben Skócia ellen simán (5-1), Magyarország ellen kicsit nehezebb mérkőzésen (2-0) nyert. A Svájc elleni 1-1 során viszont veszélybe került a csoportelsőség, valamint Antonio Rüdiger további játéka is.

Rüdiger kezdeni fog, de ki lesz a német csatár?

A Real Madrid védőjéről jó hírt közölt Nagelsmann, Rüdiger tagja lesz a német kezdőnek, ami azért különösen fontos, mert a másik eddigi kezdő középső védő, Jonathan Tah eltiltás miatt nem játszhat Dánia ellen.

Julian Nagelsmann eddig nagyon nyíltan beszélt a kezdőcsapatáról a meccs előtt, most viszont taktikát váltott, amikor arról kapott kérdést, hogy a tornán kétgólos Niclas Füllkrug végre bekerül-e a kezdőbe.

Meghoztam a döntésemet, de nem fogom elárulni

– mondta Nagelsmann.

Miért titkolózik Nagelsmann?

A taktikaváltás jelzi, hogy a foci Eb komolyabbá válik, immár egyetlen hiba is kiesést jelenthet. Márpedig Németország legutóbb a 2016-os Eb-n jutott be a negyeddöntőbe nagy tornán, és ezt a rossz sorozatot már mindenképp megszakítaná a csapat, különösen hazai pályán.

Füllkrug Kai Havertz helyét veheti át a kezdőben, de még az is benne van a pakliban, hogy utóbbi hátrébb lép, és Florian Wirtz kezd a kispadon. S persze az sem lenne meglepő, ha maradna az eredeti felállás, és a Dortmund támadója megőrzi a szupercsere szerepkört.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.