Szoboszlai Zsolt Csoboth kapufájánál már elengedte a meccset

Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt nagyon büszke arra, hogy három korábbi tanítványa is részese volt a skótok legyőzésének. A szakember Csoboth Kevin kapufája után már nem bízott abban, hogy a magyar válogatott legyőzheti Skóciát.

2024. 06. 25. 8:03
Szoboszlai Dominik, Csoboth Kevin
Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin ünnepli a Skócia elleni 1-0-s győzelmet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az, hogy a fiam mellett Bolla Bendegúz is kezdett, Csoboth Kevin pedig győztes gólt is szerzett a volt játékosaim közül, igazán felemelő érzés, büszke vagyok rájuk – mondta Szoboszlai Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hiszen anno Bolla és Csoboth is az ő klubjában, a Főnix Goldban nevelkedett.

Szoboszlai Dominik, Csoboth Kevin
Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin anno a Főnix Gold U13-as csapatában

Szoboszlai Zsolt szerint a három játékos ugyanazokat az erényeket csillogtatja, ami már gyerekként is jellemezte őket:

– Abszolút visszaköszönt a gyerekkoruk. Kevin még képesebb ennél is vagányabb futballra, miközben nagyon örülök, hogy a korábban inkább csereként lehetőséget kapó Bolla Bendegúz ezen az Eb-n teljes értékű csapattaggá vált. A jó teljesítményéhez az is hozzájárult, hogy már az Európa-bajnokság előtt rendeződött a jövője, csak a tornára tud koncentrálni – jegyezte meg Szoboszlai Zsolt, s hozzátette, a skótok ellen kamatozott, hogy a magyar válogatott visszatért ahhoz a pimasz, csibészes futballhoz, amit a selejtezők során mutatott.

 

Sokakhoz hasonlóan Csoboth kapufás lövése után már ő sem nagyon bízott a győzelemben.

– Kevin kapufája után már elengedtem, nem bíztam benne, hogy sikerül még gólt szerezni – jegyezte meg.

A szakember természetesen tud fia kisebb sérüléséről, de bízik benne, ez nem okozhat gondot a remélt folytatásban sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.