Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Nem akármilyen kép került elő Szoboszlai Dominikről és Csoboth Kevinről

Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin fontos gólt ünnepelt együtt a Skócia ellen 1-0-ra megnyert csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon, de a magyar válogatott két játékosának közös története jóval korábbra nyúlik vissza. A vasárnapi emlékezetes győzelem után előkerült egy kép kettejükről azokból az időkből, amikor még csak a szárnyaikat bontogatták.

2024. 06. 24. 9:33
Emlékezetes este van Szoboszlai Dominik (balra) és Csoboth Kevin háta mögött
Emlékezetes este van Szoboszlai Dominik (balra) és Csoboth Kevin háta mögött Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai emlékezetes estén vannak túl. A továbbjutáshoz elengedhetetlen volt, hogy Szoboszlai Dominikék legyőzzék Skóciát, de csak nem akart megszületni a hőn áhított gól. Egészen a századik percig, amikor egy olyan hős csapott le, akire talán senki sem számított: előkészítése után Csoboth Kevin vette be a kaput, ezzel 1-0-ra nyert a magyar válogatott az A csoport utolsó fordulójában a németországi Európa-bajnokságon.

A történtek után minden játékos az újpesti szélső nyakába borult, köztük a csapatkapitány is. A két játékos időtlen idők óta ismeri egymást, mint azt az Origó is megírta, már a Főnix kölyökcsapatában is együtt kergették a labdát. Ezekből az évekből került elő egy kincset érő fénykép: Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik nemcsak tegnap, hanem már gyerekként is együtt ünnepelt.

Az akkori gólt sajnos nem tudjuk megmutatni, a vasárnapit viszont igen:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.