Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kézilabdás lányaink elbuktak az utolsó akadályban

A magyar junior női kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaországtól a Szkopjében véget ért világbajnokság döntőjében, így ezüstérmet szerzett.

2024. 06. 30. 19:13
magyar junior női kézilabda-válogatott
Sokan szurkoltak a helyszínen a magyar válogatottnak Fotó: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar lányok a döntőig magabiztosan meneteltek, a nyolc között Izlandot, az elődöntőben pedig Hollandiát győzték le. A fináléban Franciaország következett. Végig szorosan alakult a találkozó, eleinte a mieink vezettek, de szünetben a franciák voltak egygólos előnyben (14-13).

A második félidőben a franciák elléptek négy góllal (18-14), de a magyar lányok visszazárkóztak, 21-21-nél egyenlítettek, majd a hajrá is döntetlenről, 24-24-ről indult. Ekkor a franciák voltak élesebbek, s végül 29-26-ra megnyerték a döntőt.

Ugyanebben a korosztályban a magyar lányok tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek. A csapatban több stabli NB I-es játékos szerepel – például Zaj Klára, Csíkos Luca, Kovács Anikó, Csernyánszki Liliána, Szabó Lili, Faragó Lea –, így e korosztály szép jövő előtt áll. 

A magyar női válogatott rendre jól szerepel a junior világbajnokságokon, 2018-ban arany-, 2001-ben, 2003-ban, 2022-ben és most, 2024-ben ezüstérmet szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.