A Liverpool sztárja miatt áll a bál az angol válogatottnál az Eb-n

Az angol labdarúgó-válogatott Svájc ellen lép pályára a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében, és Gareth Southgate szövetségi kapitány kezdője nem mindenki tetszését nyerte el. A Liverpool sztárja, Trent Alexander-Arnold újra a kispadot koptatja az Eb-n, ami miatt áll a bál. Most éppen a Liverpool legendája, Jamie Carragher kritizálta a kapitányt a döntése miatt.

2024. 07. 06. 17:34
UEFA EURO 2024 - Group C Serbia vs England
Jude Bellingham és Trent Alexander-Arnold az angol válogatottban az Eb-n. A Liverpool sztárja kevesebb szerepet kap, ami nem mindenkinek tetszik. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trent Alexander-Arnold a Liverpool egyik legfontosabb játékosa évek óta, nem mellesleg a 70 millió eurós értékével az angol Eb-keret hetedik legdrágább futballistája. Már csak ez alapján is helye lehetne a kezdőben, ám Gareth Southgate inkább az angolok legolcsóbb játékosát, a 10 milliót érő Kieran Trippiert favorizálja vele szemben.

UEFA EURO 2024 - Group C England vs Slovenia
Gareth Southgate nem támogatja Trent Alexander-Arnold pályára lépéseit. Fotó: EPA/Mohammed Badra

A Daily Mail arról írt, hogy Southgate formációt vált Svájc ellen, átáll a háromvédős rendszerre, így az eddigi jobbhátvéd, Kyle Walker középre húzódik, az eddigi balhátvéd, Trippier pedig átkerül a jobb szélre. Oda, ahol Alexander-Arnold is játszhatna.

Míg a 25 évesen ereje teljében lévő Alexander-Arnold abszolút húzóembere volt az elmúlt idényben sokáig a bajnoki címért harcoló Liverpoolnak, addig a 33 éves Trippier a tavasz nagy részét sérülés miatt kihagyta a Newcastle Unitedben. Southgate mégis benne bízik.

– Trippier becsületes munkát végzett eddig az Eb-n balhátvédként, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy őt választotta Alexander-Arnold helyett – kelt ki Southgate döntése ellen Jamie Carragher, aki 737 meccsen erősítette a Liverpoolt, ezzel a második legtöbbször pályára lépő a klub történetében. – És ezt nem úgy mondom, mint egy Liverpool-szurkoló.

Alexander-Arnold az angolok első két Eb-csoportmeccsén még kezdő volt, de nem az eredeti posztján, jobbhátvédként, hanem belső középpályást játszott. Szlovénia ellen csereként már csak perceket kapott, a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben pedig a kispadot koptatta. S ott kezd Svájc ellen is.

Az angolok így állnak fel a szombati negyeddöntőben (ebből egyelőre nem látszik a formációváltás): Pickford – Walker, Stones, Konsa, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane. Ez pedig a svájci kezdő: Sommer – Schär, Akanji, R. Rodríguez – Aebischer, Freuler, Xhaka, Rieder – Vargas, Embolo, Ndoye.

Friss: Anglia 1-1-es rendes játékidő után tizenegyespárbajban győzte le Svájcot, így bejutott az Eb elődöntőjébe. S milyen a futball? A mindent eldöntő tizenegyest a hosszabbításban csereként beküldött Alexander-Arnold lőtte be. Tudósításunk a meccsről itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.