BL-selejtező: sima Fradi-siker, hatalmas ünnep az Üllői úton

Megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a magyar bajnok. Pascal Jansen igencsak támadó felfogásban küldte pályára a Ferencvárost, aminek meglett az eredménye, hiszen igencsak szórakoztató játékkal 5-0-ra verték a szerény képességű The New Saints csapatát a Groupama Arénában.

2024. 07. 23. 19:46
20240723__MI_015
20240723 FTC-TNS BL selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok Ferencváros kedd este kezdi meg idei nemzetközi szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A walesi aranyérmes The New Saints elleni kétmeccses párharc Budapesten, a Groupama Arénában veszi kezdetét. Az FTC walesi ellenfele már túl van két meccsen a BL kvalifikációjában, a Szentek a montenegrói Decic gárdáját búcsúztatták egy-egy győzelemmel és döntetlennel, 4-1-es összesítéssel az első selejtezőkörben. Ezzel szemben a magyar bajnokcsapat még nem játszott tétmérkőzést, ellenben a labdarúgóknak a nyári szünet után két edzőtáborban volt lehetősége összecsiszolódni a nyáron kinevezett új vezetőedzővel, Pascal Jansennel és stábjával. 

A Fradi nagy menetelésre készül, hiszen a BL főtáblája a céljuk    Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám

– A felkészülési időszak jól sikerült, ám lezárult, készen állunk az első mérkőzésre. Tisztelnünk kell az ellenfelet. Tisztában vagyunk azzal, hogy a The New Saints a saját bajnokságában mire képes, azt viszont csak a ma esti meccsen tudjuk meg, hogy a nemzetközi porondon milyen teljesítményt nyújt. A felkészülés első napjától kezdve erre a meccsre készültünk – jelentette ki Jansen, aki igencsak támadó felfogású csapatot küld a pályára.

Ahogy kiderült, hogy kik kapnak lehetőséget a zöld-fehéreknél, azonnal elindult a találgatás, hogy vajon mi lehet Abu Fanival. Nos, sajtóhírek szerint az izraeli válogatott középpályásnak komoly kérője van, így a Fradi nem akarja kockáztatni, hogy a játékos esetleg lesérüljön.

Alaposan bekezdett a Fradi, 25 perc alatt háromgólos előny

Ahogy Pascal Jansen megígérte, a Fradi hatalmas lendülettel kezdett, egyre másra vezette a támadásait, ám sajnos az utolsó passzokba egyelőre még hiba csúszott. A majd 16 ezer néző pokoli hangulatot varázsolt az arénába, és azt bizton kijelenthetjük, hogy a pályán lévő játékosok közül a walesiek kapusa, Roberts volt a legnépszerűtlenebb. Ennek egyszerű magyarázata volt: lila mezben védett.

Aztán a 15. percben megtört a jég, és Marquinhos remek beadását követően a felhők közé felugró Traoré gyönyörűen fejelt a walesiek kapujába. A közönség azonnal a folytatást követelte, hiszen az látszott ennyi játék után is, hogy sokkal jobb csapat a Fradi. Aztán egy szemet gyönyörködtető támadás végén – Zachariassen labdáját Pesics mellel levette, majd visszagurította Traorénak, aki kilőtte a bal alsót - már 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek a 21. percben. Alig több mint 2 perc múlva ismét Marquinhos húzott el a baloldalon, beadását ezúttal Zachariassen lőtte kapásból a jobb sarokba.

Kissé megnyugodott a Ferencváros, így a walesiek is eljutottak az első félidő vége felé Dibusz kapujáig. És ha már ott jártak, akkor Williams majdnem szépített, még szerencse, hogy a hazai kapufa mentette a lövését. Nem sokkal a szünet előtt ismét beindult a Zachariassen, Pesics, Traoré tengely, úgy mentek át a walesi védelmen, mint kés a vajon, ám az utolsó pillanatban egy becsúszó láb megakadályozta Traorá tripláját. Soha rosszabb félidőt.

20240723__MI_001
A Fradi-tábornak bőven volt oka ünnepelni   Fotó: Mirkó István

A szünetet követően sokkal élesebben jött ki a Fradi, pillanatokra volt csak az ellenfélnél a labda, és a Szentek ezúttal csak 8 percig bírták a nyomást. Ezúttal is Pesics önzetlensége kellett az újabb találathoz. A szerb center kipasszolta a labdát Ramireznek, aki pontosan adott be, és Traoré túlugorva a védőjét befejelte a Fradi negyedik, önmaga harmadik gólját.

A zöld-fehérek azonban nem álltak le, és a 61.percben Ramirez labdájával Zachariassen lépett ki, ám a visszafutó Williams felvágta a norvég támadó középpályást. Jöhetett a jogos büntető, aminek elvégzésére bőven akadt jelentkező. Végül Marquinhos állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette azt. Pascal Jansen ekkor érezte úgy, hogy cserékkel frissíti tovább a csapatát, négy perc alatt ötöt változtatott, beküldve többek között az Eb-t megjárt Botkát, az új igazolások közül Kady Borgest, illetve a fiatal Tóth Alexet.

Az utolsó percben az Owusutól visszakapott labdát rászúrta Rommens, de ezúttal Roberts a helyén volt, így az eredmény nem változott, a Fradi 5-0-ra nyert, és hatalmas lépést tett afelé, hogy az egy hét múlva megrendezésre kerülő visszavágót követően - hacsak nem történik valami hihetetlen balszerencse - zsinórban hatodszor is feljusson valamelyik nemzetközi kupasorozat főtáblájára. 

 

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló

Ferencváros–The New Saints 5-0 (3-0)

Budapest, Groupama Aréna. Vezeti: Guillermo Cuadra (Guadalupe Porras Ayuso, Alejandro Estévez Iglesias) – spanyolok

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), I. Cissé, R. Gustavo (Knoester, 82.), Ramírez – Rommens, Maiga (Tóth Alex, 76.), Zachariassen – A. Traoré, Pesics (Kady Borges, 76.), Marquinhos (Owusu, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen

TNS: Roberts – D. Davies (Baker, 89.), Bodenham, Pask, Daniels – Redmond (D. Williams, 63.), Smith, Clark (Bradley, 89.) – J. Williams (Holden, 63.), Young (McManus, 76.), Brobbell. Vezetőedző: Craig Harrison

Góllövő: Traoré (15., 21., 53.), Zachariassen (24.), Marquinhos (61., 11-esből)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.