Messi zokogott, az USA megbukott a Copa América rendezőjeként

Argentína hosszabbításban Lautaro Martínez góljával 1-0-ra legyőzte Kolumbiát, így megvédve a címét, tizenhatodszor is megnyerte a Copa Américát. Lionel Messit sérülés miatt le kellett cserélni, emiatt a nyolcszoros aranylabdás zokogott, de aztán persze együtt ünnepelt a társakkal. Az Egyesült Államok mebukott a torna rendezőjeként, a döntő 80 perces csúszással kezdődött.

2024. 07. 15. 7:30
Lionel Messi, Copa América
Lionel Messi a Copa serlegével Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai idő szerint hétfőn hajnali kettőre írták ki a Copa América döntőjét, ám már fél négy felé járt az idő, amikor végre elkezdődött a meccs. Az okozta a csúszást, hogy a biztonságiak nem tudták kezelni a tömeget, állítólag több ezren jegy nélkül akartak bejutni az Inter Miami otthonaként is szolgáló Hard Rock Stadionba.

Copa América, Egyesült Államok, Lionel Messi, rendezés
A rendezők nem bírtak a tömeggel. Nyolvan perces csúszással kezdődött a Copa döntője. Fotó: Getty via AFP

Ez már a második súlyos rendezési hiányosság a Copán, az Uruguay–Kolumbia elődöntő végén a kolumbiai drukkerek inzultálták az uruguayi játékosok hozzátartozóit, a futballisták Darwin Nunez vezérletével felmásztak a lelátóra és ökölharcba bocsátkoztak a drukkerekkel, hogy megvédjék a szeretteiket.

Ahogy arra számítani lehetett, a kolumbiaiak durva játékkal próbálták megfékezni az argentin sztárokat. Lionel Messit már az első félidőben ápolni kellett – a szünetben Shakira tartott koncertet –, a 66. percben pedig le is kellett cserélni, ami után Messi sírva fakadt a kispadon.

A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban Lautaro Martínez találata döntött, Argentína 1-0-ra megnyerte a Copa Américát. Lionel Scaloni még a lefújás előtt lecserélte a másik veteránt, Ángel di Mariát, hogy a közönség őt külön is megünnepelje.

Argentína a tizenhatodik sikerét aratta, a bronzéremmel vigasztalódó Uruguayt elhagyva egyedül vezeti az örökrangsort.

A találkozó után persze Lionel Messi együtt ünnepelt a társakkal, ő emelte magasba a trófeát. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.