Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A magyar fogadók teljesen felsülhetnek Cristiano Ronaldo miatt

Magyarországon a legtöbben arra fogadtak, hogy Cristiano Ronaldo lesz a németországi Európa-bajnokság gólkirálya, tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt. pénteken. Azóta Ronaldo túl van a Szlovénia ellen tizenegyespárbajban megnyert nyolcaddöntőn is, amelyen ziccert és tizenegyest is hibázott, gólja viszont továbbra sincsen a tornán.

2024. 07. 02. 8:59
RONALDO, Cristiano
Cristiano Ronaldo Portugáliával már ott van a negyedöntőben az Eb-n, de gólt még nem szerzett a tornán, aminek a magyar fogadók többsége nem örülhet. Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken, az Eb nyolcaddöntői előtt, a csoportkör végeztével tartott sajtóbeszélgetést Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője, aki akkor az MTI beszámolója szerint elárulta: „A magyar sportfogadók eddig a portugál gólkirályi címére tették fel a legtöbb tétet a németországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, pedig a Szerencsejáték Zrt. oddsai alapján a francia a legesélyesebb”.

RONALDO, Cristiano
Cristiano Ronaldo négy meccsen még nem szerzett gólt az Eb-n (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Úgy tűnik, hogy a magyar fogadók teljesen felsülhetnek Cristiano Ronaldo miatt az Eb-n, ugyanis a 39 éves klasszisnak továbbra sincs gólja a tornán. A három csoportmeccsen egy gólpasszt tudott csak felmutatni, a Szlovénia elleni hétfői nyolcaddöntőben pedig ziccer és tizenegyes sem volt elég neki a gólszerzéshez. Végül csak azért nem lett belőle negatív hős, mert a portugál kapus, Diogo Costa a tizenegyespárbajban az összes szlovén lövést kivédte, így Portugália bejutott a negyeddöntőbe.

Frusztrálja, hogy nem tud betalálni

Ronaldo a hatodik Eb-jén vesz részt, de a korábbiakon mindig gólt szerzett már a csoportkörben, a legutóbbi, 2021-ben megrendezett tornán pedig ő volt a gólkirály öt találattal. A Szlovénia elleni meccs után így nyilatkozott a mostani gólképtelenségéről:

Frusztráló érzés, ha nem sikerül a gólszerzés, de már elfelejtettem, mert a végeredmény pozitív lett és ez a legfontosabb. Olykor tizenegyesből is nehéz betalálni, azonban idén már két tizenegyespárbajt is elbuktam, most viszont nyertem. A futballnak néha igazságosnak kell lennie. A mérkőzésen a tizenegyest elhibáztam, de szerettem volna elsőként gólt szerezni a párbajban, mivel vállalni kell a felelősséget. Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal.

Lehet még gólkirály Ronaldo?

Ronaldo papíron persze még mindig lehet gólkirály az idei Eb-n, hiszen a góllövőlista élén jelenleg három-három találattal Georges Mikautadze (Georgia), Ivan Schranz (Szlovákia) és Jamal Musiala (Németország) áll, ami egyrészt még nem behozhatatlan előny, másrészt közülük már csak Musiala van versenyben. Ha Portugália eljut a döntőig, Ronaldónak még három meccse van a gólszerzésre.

Csakhogy rögtön a következő körben kemény falat vár a portugálokra, akik Franciaországgal találkoznak majd. Itt játszik ugye a Szerencsejáték Zrt. által a legnagyobb gólkirályjelöltnek tartott Mbappé, de egyelőre neki is csak egy gólja van az Eb-n. Ő vagy Ronaldo hamarosan biztosan kiszáll a versenyből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.