Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Drámai képek: Cristiano Ronaldo zokogott a pályán + videó

Cristiano Ronaldo drámai pillanatokat élt át a portugál labdarúgó-válogatott Szlovénia elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőjében, amelynek a hosszabbításában tizenegyest hibázott. Utána teljesen összetört és zokogott, csapattársainak kellett vigasztalni.

2024. 07. 01. 23:35
RONALDO, Cristiano
A portugál Cristiano Ronaldo méltatlankodik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Portugália - Szlovénia mérkőzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. július 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszörösen lezárhatta volna a Szlovénia elleni Eb-nyolcaddöntőt A 90. percben ziccerbe került, de kivédte a lövését, így maradt a 0-0 és következhetett a hosszabbítás. A 104. percben Portugália tizenegyeshez jutott, a labda mögé pedig Ronaldo állt. A 39 éves klasszis lövését azonban Oblak újra kivédte, ezúttal a kapufa segítségével.

OBLAK, Jan; RONALDO, Cristiano
Jan Oblak kivédi Cristiano Ronaldo tizenegyesét. Fotó: EPA/Ebrahim Noruzi

Ronaldo ezután teljesen összetört, a kétszer 15 perces ráadás szünetében csapattársainak kellett vigasztalni őt. Drámai pillanatok voltak ezek az ötszörös aranylabdás pályafutásának valószínűleg utolsó világversenyén. Ronaldo az előző 20 tizenegyesét mind belőtte, a 21.-et elhibázta... Portugália végül tizenegyespárbajban 3-0-ra legyőzte Szlovéniát, az első körben Ronaldo újra odaállt a labda mögé és ekkor már nem hibázott. A hős azonban Diogo Costa kapus volt, aki mindhárom szlovén lövést kivédte. Portugália a negyeddöntőben a belgákat búcsúztató Franciaország ellen lép majd pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.