Dembélé elárulta a titkot! Ezért nyerték meg a büntetőpárbajt

Franciaország tizenegyesekkel legyőzte Portugáliát az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így Didier Deschamps csapata találkozik a spanyolokkal az elődöntőben. Szinte hihetetlen, de a 2018-as világbajnok franciák egyetlenegy akciógólt sem szereztek eddig.

2024. 07. 06. 9:56
Forrás: uefa.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha történelmi tettet hajtottak végre a franciák ezen az Európa-bajnokságon, de vélhetően nem fognak ezzel sok helyen büszkélkedni. Ugyanis úgy jutottak be az elődöntőbe, hogy nem lőttek egyetlenegy akciógólt sem – márpedig ez a csúfság most fordult elő először az Európa-bajnokságok történelmében.

Clairefontaine-en-Yvelines, 2024. június 3.
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) és Kylian Mbappé francia labdarúgó Emmanual Macron francia elnök érkezésére vár a Párizstól délre fekvõ Clairefontaine-en-Yvelines-ben lévõ edzõközpontban 2024. június 3-án. A francia válogatott a június 14. és július 14. között Németországban megrendezésre kerülõ labdarúgó-Európa-bajnokságra készül. A 25 éves játékos távozik a Paris Saint-Germain csapatától és pályafutását a Bajnokok Ligája-gyõztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja.
Deschamp fáradtság miatt cserélte le a hosszabbításban Mbappét  Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Sarah Meyssonnier 

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya nem nagyon vette mindezt a szívére, szerinte az a lényeg, hogy ott vannak a négy között. – Az elődöntőben vagyunk, és ezt nem szabad természetesnek vennünk, még akkor sem, ha az utóbbi időben talán már hozzászoktunk. Nagyon feszült, szoros mérkőzés volt. Bárhogy végződhetett volna. Az apró részletek döntöttek, örülök a csapatomnak, a végsőkig hajtották magukat – fogalmazott Deschamps az UEFA oldalán.

Abból sem csinált különösebb titkot, hogy a hosszabbításban miért cserélte le csapatkapitányát, az első számú 11-es lövőjét, Kylian Mbappét.

Egyszerűen elfáradt Mbappé

– Nyilvánvalóan fáradt volt, láttam, hogy küszködött a hosszabbítás első félidejében. Nem volt értelme őt bent hagyni, még akkor sem, ha ő az egyik tizenegyeslövőnk. Kylian mindig őszinte volt velem és a csapattal. Normálisnak tűnt számomra, hogy egy kis frissességet hozzunk be – mondta a franciák kapitánya.

A nagy titkot viszont a mérkőzés legjobbjának választott Ousmane Dembélé árulta el, miként sikerült ilyen magabiztosan valamennyi büntetőt belőniük az előző kanyarban az összes tizenegyest megfogó Costának.

– A büntetőket gyakoroltuk, és magabiztosnak éreztük magunkat. Sokat tanultunk a katari világbajnokságon szerzett tapasztalatainkból, ahol a döntőt büntetőkkel veszítettük el Argentína ellen. Megérdemeltük ezt a győzelmet – közölte Dembélé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.