Chema: Nagyon sajnálom Imre Bencét, össze kell zárnunk!

Fantasztikus mérkőzést játszottunk – nyilatkozta Chema Rodríguez a Norvégia ellen drámai hajrában, 26-25-re elvesztett kézilabda-mérkőzés után. A magyar válogatott szövetségi kapitánya véletlenül sem emlegette fel a végén ziccert hibázó Imre Bence felelősségét, ellenkezőleg, vigasztalta a fiatal jobbszélsőt. Chema cáfolja a közhelyet, miszerint a vereségből lehet tanulni, mert az benne marad a lelkekben.

2024. 07. 31. 12:43
Chema Rodríguez, Imre Bence
Az emberség, a tisztesség mindennél fontosabb. A mérkőzés után Chema Rodríguez vigasztalja Imre Bencét Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit mondhatnék? Fantasztikus meccset játszottunk hatvan percen keresztül az egyik legjobb csapat ellen. Mindig azt hangsúlyoztuk, hogy versenyképesek szeretnénk lenni ilyen erős ellenféllel szemben is. Kevesen gondolták, hogy képesek lehetünk erre. Megnyerhettük volna a meccset, de a sport ilyen. Mentünk a győzelemért, aztán kikaptunk – kezdte a nyilatkozatát a Norvégia ellen 26-25-re elvesztett mérkőzés után Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

magyar kézilabda-válogatott, Chema Rodríguez, Imre bence, Norvégia, vereség
Nincs vége az olimpiának, nem lehet elbújni a világ szeme elől (Fotó: Csudai Sándor)

Így a legrosszabb veszíteni. Nagyon sajnálom a srácokat, nagyon keményen dolgoztak

– folytatta érzelmesen Chema, majd Imre Bencére külön is kitért.

Nem kell magyarázni, hogy miért. Hat másodperccel a vége előtt a fiatal jobbszélső ziccert hibázott, ebből kontráztak a norvégok és dobták egyetlen másodperccel a vége előtt a győztes gólt. Chema véletlenül sem bántotta őt a hibáért:

Imre Bencét is nagyon sajnálom, megérdemelte volna a győztes gólt.

 

A magyar válogatott szörnyű, szinte feldolgozhatatlan vereséget szenvedett, de muszáj talpra állni. Chema tőle szokatlanul arról beszélt, hogy a tornán eddig elkerült minket a szerencse. S cáfolta azt a közhelyet, miszerint a vereségből lehet tanulni:

Az eredmény benne marad a testben, a lélekben, a győzelem erőt ad a folytatáshoz, vereség után nehezebb újra harcra kész állapotba kerülni. Most össze kell zárnunk, fel kell ocsúdni a sokkból.

Ez persze nem lesz könnyű. A magyar válogatott hétfőn este kilenckor játszott szerdán reggel kilenckor, a spanyol szakvezető is utalt rá, mindenki nagyon fáradt.

Persze Chema sem adja fel, Dánia és Franciaország ellen is megpróbál bravúrt elérni a csapattal.

A mérkőzés elemzése Éles Józseffel:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.