Lékai: Meg se tudok szólalni... Bánhidi: Küzdünk tovább!

A körülményekhez képest a magyar férfikézilabda-válogatott játékosai emelt fővel értékelték a Norvégia ellen drámai hajrában elszenvedett 26-25-ös vereséget. Lékai Máté először azt mondta, meg se tud szólalni, majd mégis összeszedetten nyilatkozott, Bánhidi Bence pedig máris előretekint, s fogadkozik, hogy küzdenek tovább. Még két meccsünk van, előbb Dánia, majd Franciaország ellen, az egyiket muszáj megnyerni a továbbjutás érdekében.

2024. 07. 31. 11:08
Chema Rodríguez, Imre Bence
Az emberség, a tisztesség mindennél fontosabb. A mérkőzés után Chema Rodríguez vigasztalja Imre Bencét Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvégok eladják a labdát, Imre Bence tör kapura, ám Bergerud védi a ziccert. A mieink lefagynak, a norvégok kapcsolnak, s gyors indításból egyetlen másodperccel a vége előtt Blonz bedobja a győztes gólt. Így nyertek a norvégok 26-25-re. Mintha csak a 2012-es olimpia Magyarország–Izland mérkőzését láttuk volna fordított szereposztásban.

magyar férfikézilabda-válogatott, Magyarország, Norvégia, Olimpia 2024, Lékai Máté, Bánhidi Bence
Feldolgozhatatlan trauma (Fotó: Csudai Sándor)

Iszonyú dráma, feldolgozhatatlan vereség. Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya mégis bizonyította, van, ami mindennél fontosabb: a mély, emberi érzések. Csodás pillanat, ahogy a találkozó után Imre Bencét vigasztalta.

– Meg se tudok szólalni – Lékai Máté érthetően így kezdte a nyilatkozatát. Aztán összeszedte magát és így folytatta:

– nyerni szerettünk volna, ezért jöttünk ki a végén öt-egyes védekezésre. Az utolsó pillanatig küzdöttünk. Kihagytuk a ziccert, majd érthetetlen módon nem zártunk vissza. Sajnos ilyen a kézilabda... A folytatásban valamelyik mérkőzést meg kellene nyerni.

– Akkor mondanám, hogy mindent megtettünk, ha nincs az utolsó másodperces gól – összegzett Bánhidi Bence.  – Így most nagyon fájó a verség, nem ezt érdemeltük. Sajnos ilyen a sport. Nagyon fájó az utolsó másodperces gól, nagyon nehéz feldolgozni. Próbálunk túllendülni rajta. Megmutattuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt. Küzdünk tovább, készülünk az utolsó két mérkőzésre.

Sipos Adrián önkritikus volt.

– Jó volt a védekezésünk, de így is sok gólt kaptunk lerohanásból. Az egész mérkőzést uraltuk, mégis kikaptunk. Elöl kimaradtak a helyzetek, hátul túl sok gólt kaptunk – mondta a védelem pillére.

A mérkőzés elemzése Éles Józseffel:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.