Az F1-es sztárpilóta magyarországi gyárban kapott állást + videó

Azt talán már elfelejtettük, hogy hányadik helyen ért célba Lando Norris a 2023-as Formula–1-es Magyar Nagydíjon, de a dobogón való ügyetlenkedése örök emlék marad. A brit pilóta porcelánt tört, ki gondolta volna akkor, hogy ez egy együttműködés kezdete lesz?

2024. 07. 17. 18:06
Lando Norris örömmel tért vissza Magyarországra
Lando Norris örömmel tért vissza Magyarországra Fotó: AFP/NurPhoto/MI News
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lando Norrisnak (McLaren) tavaly a győzelemre nem volt esélye a Magyar Nagydíjon , 33 másodperccel Max Verstappen (Red Bull) mögött ért célba, ám figyelmetlen volt, és tett róla, hogy a holland pilóta se kapja meg az első helyért járó herendi trófeát. Norris az ünneplés közepette hozzácsapta a pezsgőjét a dobogó legfelső fokához, aminek következtében Verstappen vázája leesett és el is tört.

Verstappent később kárpótolták a törött trófeáért, Norris pedig – bár eleinte nem bánkódott túl sokat miatta – később megértette, mennyire értékes darabról is van szó.

A szerencsétlen esettel nem ért véget Norris és a herendi porcelángyár közös története. A Bors számolt be róla, hogy az idei futam előtt a McLaren versenyzője ellátogatott a gyárba, ahol megcsodálta a porcelánokat.

– Köszönöm a meghívást, örülök, hogy itt lehetek Herenden. Tavaly hibáztam és nagyon sajnálom, ismételten bocsánatot kérek – sajnálkozott Norris, aki még a porcelánfestést is kipróbálta.

Lando Norris különleges sisakban versenyez

A 39. Magyar Nagydíjon pedig egy egyedi készítésű, herendi festésű sisakban versenyez majd. Simon Attila, a Herendi Porcelángyár vezérigazgatója reméli, hogy a különleges fejvédő szerencsét hoz Norrisnak.

– Hosszú előzménye volt ennek a találkozásnak. Nyolc hónappal ezelőtt megkeresett minket Lando menedzsere, hogy szeretnék megmutatni azt az értéket, amit a herendi képvisel. Ekkor jött az ötlet, hogy alkossunk közösen egy sisakot. Lando remekül vizsgázott, ajánlottam is neki egy munkát a porcelángyárban – árulta el Simon Attila. – Lando komoly esélyese a futamnak. Bízunk benne, hogy a trófea idén az ő kezében lesz. 

Norris ezt sem bánná, de az új sisakjának is nagyon örül.

– Olyan dolgot tudtunk ezzel a sisakkal megalkotni, aminek valódi jelentése, üzenete van. Egy versenyzőnek mindig nagyon fontos, hogy milyen sisakban versenyzik. Nagyon köszönöm ezt a sisakot a herendi családnak. Jövő héten pedig meg is kezdem itt a munkámat – viccelődött a pilóta.

A sisakot a vasárnapi futam után aláírja majd a versenyző és jótékony célra elárverezik majd.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.