Lisztes Krisztián bemutatkozott Frankfurtban, ekkor lesz az első edzése

Hétfőn a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Eintracht Frankfurt is megkezdte felkészülését a 2024/2025-ös idényre. Ez volt a Ferencvárostól igazolt Lisztes Krisztián első napja az előző szezont a liga hatodik helyén záró, így Európa-liga főtáblás együttesnél.

2024. 07. 08. 18:34
LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián megérkezett Frankfurtba, megkezdte karrierje külföldi szakaszát. Képünk illusztráció! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptember elején jelentették be, hogy a Ferencvárosba 2023 tavaszán „berobbant” Lisztest megvásárolta az Eintracht, a bejelentéssel együtt azonban azt is közölték, hogy a mögöttünk hagyott idényt még Magyarországon tölti az azóta már 19 esztendős támadó. Így történt, július 8-án azonban immáron Frankfurtban kezdte meg a munkát Lisztes Krisztián.

 

Tesztekkel és vizsgálatokkal kezdtek

A klubhonlap beszámolója szerint hétfőn 25 futballista jelent meg a Frankfurt edzőközpontjában, ahol az első két napon az ilyenkor szokásos teszteket és orvosi vizsgálatokat hajtják végre. Mint írták, a vezetőedző, Dino Toppmöller örömmel fogadta játékosait, különösen az új szerzeményeket, Aurèle Amendát, Nathaniel Brownt, Lisztes Krisztiánt és Can Uzunt. Az első edzést szerda délelőtt vezényli majd a szakember, ekkor edzhet először együtt új csapatával a magyar labdarúgó is, akinek neve szerepel az európai szövetség által korábban kiadott, a kontinens legtehetségesebbnek tartott fiataljait felvonultató listáján is. 

 

Augusztusig nincs tétmeccs

Az első tétmérkőzésig még bőven van ideje a frankfurtiaknak, Lisztes új klubja augusztus 19-én, a másodosztályú Braunschweig otthonában lép pályára először a Német Kupában. A német ligában augusztus 24-én, a BL-ezüstérmes Dortmund vendégeként kezd az Eintracht Frankfurt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.