Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Messi negatív hős lett a Copa Américán, a kapus mentette meg a meccset

A címvédő és világbajnok Argentína a vártnál nehezebben jutott a Copa América elődöntőjébe Ecuador ellen, amely a 92. percben egyenlített 1-1-re. A tornán nincsen hosszabbítás, azonnal tizenegyespárbaj következett, amelynek az első körében Lionel Messi hanyagul elhibázta a maga lövését. Szerencséjére az argentin kapus, Emiliano Martínez kétszer is védett, így Argentína négy közé jutott.

2024. 07. 05. 8:33
Lionel Messi panenkás mozdulattal a keresztlécre lőtte az első tizenegyest. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a középpontban. A címvédő argentin válogatott nélküle jutott el a negyeddöntőbe, miután az előző körben combsérülés miatt kihagyta az utolsó csoportmeccset az Egyesült Államokban zajló Copa Américán. Az Ecuador elleni mérkőzésen is kérdéses volt a játéka, ám végül pályára léphetett, amivel történelmet írt, ő lett ugyanis a torna történetében a legtöbb játékperccel rendelkező labdarúgó.

Emiliano Martínez védése sorsdöntőnek bizonyult. Fotó: AFP

A meccs hőse mégsem ő lett, hanem a kapus, Emiliano Martínez. Sőt Lionel Messi inkább negatív hősként maradhat meg a szurkolók emlékezetében, ám a hibájáig lezajlott egy egész mérkőzés. Bár a címvédő játszott fölényben, Emiliano Martínez védett bravúrral, majd a 35. percben Lisandro Martínez vezetést szerzett Argentínának. Ezt Ecuador már a 60. percben kiegyenlíthette volna, Enner Valencia azonban a kapufát találta el tizenegyesből, végül az egyenlítés mégis összejött a 92. percben, amikor Kevin Rodríguez fejelt a hálóba.

Lionel Messi hanyag volt

Ezen a tornán nincsen hosszabbítás, egyből tizenegyespárbaj következett. Argentína kezdett, Lionel Messi állt a labda mögé, és panenkás megoldást választott, csakhogy a labdája a keresztlécről kifelé pattant. Ezen elmehetett volna a továbbjutás, ám ekkor érkezett Emiliano Martínez, aki Ángel Mena Alan Minda lövését is kivédte, és mivel argentin oldalon senki más sem rontott, a címvédő jutott be a négy közé.

Copa América, negyeddöntő: Argentína–Ecuador 1-1 (1-0) – tizenegyesekkel 4-2, gólszerzők: Li. Martínez (35.), illetve Rodríguez (92.). A további program magyar idő szerint: Venezuela–Kanada, szombat 3.00; Kolumbia–Panama, vasárnap 0.00; Uruguay–Brazília, vasárnap 3.00. A mérkőzéseket az Arena4 élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.