Azért csak ér valamit 26 GS-trófea! Nadal és Alcaraz továbbjutott párosban és Fucsovicsékra vár

Noha nem éppen párosspecialisták, de ha teniszről, a salakról és az olimpiáról van szó, bizony páros legyen a talpán, aki megállítja majd a párizsi olimpián Rafael Nadal és Carlos Alcaraz kettősét. Ez a hatodik kiemeltnek, az argentin Andres Molteni, Maximo González duó sem sikerült.

2024. 07. 27. 22:40
NADAL, Rafael; GONZÁLEZ, Máximo; ALCARAZ, Carlos
Párizs, 2024. július 27. A spanyol Carlos Alcaraz (j) és Rafael Nadal az argentin Maximo Gonzalez és Andres Molteni ellen játszik a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tenisztornája páros versenyének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. július 27-én. MTI/EPA/Divjakant Szolanki Fotó: Divjakant Szolanki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt sejteni lehetett, a párosban igencsak ritkán játszó spanyol Carlos Alcaraz és Rafael Nadal teniszpárosát a párizsi salakon nem lesz egyszerű legyőzni. Ugyanis bármennyire más sportág a páros, a két hispán extraklasszis eddig összesen 26 Grand Slam-trófeát gyűjtött be, mindketten megnyerték már a Roland Garrost – mondjuk Nadal éppenséggel 14 alkalommal –, ráadásul a 38 éves Nadal nemcsak egyéniben, hanem párosban is nyert már olimpiát.

NADAL, Rafael; GONZÁLEZ, Máximo; ALCARAZ, Carlos
Rafael Nadal jobb combján bizony ott volt a kötés   Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Nos, ezúttal a kifejezetten párosspecialista, hatodik kiemelt argentin kettős, Andres Molteni, Maximo González próbálta meg a két spanyolt legyőzni, ám Alcarazék nem hibáztak és kétjátszmás győzelemmel (7:6, 6:4) már a nyolcaddöntőbe jutottak a párizsi olimpián. És most jön a lényeg. Amennyiben  Fucsovics Márton és Marozsán Fábián legyőzi a holland Tallon Griekspoor és Wesley Koolhof kettőst, akkor a magyarok is megpróbálhatják megállítani a két spanyol világsztárt.

Arra egyelőre nincs válasz, hogy a páros meccset is kötéssel a combján játszó Nadal visszalép-e az egyestől. Ha nem, akkor a magyar duó győzelme esetén Fucsovics nemcsak párosban, hanem egyesben is megmérkőzhet a salakkirállyal. Mivel Párizsban egész nap esett az eső, csak a befedhető Philippe Chatrier és Suzanne Lenglen Stadionban zajlanak a mérkőzések. Így nem tudni, hogy egyesben bemutatkozhat-e a két magyar induló: Fucsovics ugye Nadallal, Marozsán Fábián a tizedik helyen kiemelt francia Ugo Humbert-rel csap össze az első körben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.