Remény a liláknak – ekkor lesz új stadion, kérdés, kell-e majd költözni

Nagy bejelentést tett csütörtökön a Tusnádfürdőn zajló 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sportteraszán az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter: a sportvezető elmondta, három év múlva tervezik átadni a labdarúgócsapat új stadionját. A lila-fehér szimpatizánsok számára örömteli hír kapcsán ugyanakkor nyitva hagyott egy kérdést Ratatics.

2024. 07. 25. 18:29
Az Újpest otthona jelenleg a Szusza Ferenc Stadion. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi nyitófordulójában július 28-án, vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja a tulajdonosváltáson átesett Újpest. A helyszín az átigazolási piacon igencsak aktív húszszoros bajnokcsapat otthona, a Szusza Ferenc Stadion lesz.

 

Három év múlva lehet új otthona a csapatnak

Miközben a futballcsapat a szezonrajtra készül, a klub elnöke, Ratatics Péter a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Buzányszky Jenő sportteraszának vendégeként beszélt a jövőt érintő fontos stadionkérdésről. A sportvezető eredetileg az FTC elnökével, Kubatov Gáborral vitázott volna, ám a Fradi-elnök erdélyi repülőjáratát törölték.

– Azt, hogy kell új stadion, senki sem vitatja. Ha pedig kell, akkor lesz is. Mikor? Három év múlva! Nagyjából egy év lesz a tervezés, és két év a kivitelezés, a 2027-es idény rajtjára tervezzük átadni. És hol lesz? Biztos, hogy Újpest közigazgatási határain belül. Az is lehet, hogy a jelenlegi stadion helyén, a Megyeri úton

 – közölte Ratatics.

Szurkolói ankétot tartott szerdán az Újpest FC, az ülő sorban, középen Ratatics Péter Forrás: Facebook.com/Újpestfootballclub

Akár költözhet is az Újpest

A klubelnök szavaiból jól kivehető, hogy még nem dőlt el, hol is lesz a tervezett új futballstadion. A helyszín ugyan adná magát a jelenlegi, megújulása után 2001-ben átadott létesítmény helyén, a Szusza-stadionban tartott szerdai szurkolói ankéton azonban elhangzott: noha a jelenlegi lokáció mellett szólnak a hagyományok, a terjeszkedés behatárolt minden oldalról, ráadásul az építési munkálatok idején nem szeretnék ismét több idényen keresztül idegen pályán fogadni az ellenfeleket, így minden bizonnyal új helyszínen valósulhat meg a beruházás. 

Az illetékesek egyelőre vizsgálják a lehetőségeket, azonban az mindenképpen fő szempont az új helyszín kiválasztásánál, hogy kötöttpályás közlekedéssel elérhető legyen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.