Dzsudzsák a kifakadása után a játékával csapott oda a kritikusainak

Miután a Debrecen labdarúgócsapata leváltotta Szrdjan Blagojevicset a vezetőedzői posztról, elterjedt, hogy a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs buktatta meg a főnökét. Erre a 109-szeres válogatott játékos kifakadt egy nyilatkozatában, majd a pályán a lehető legjobban reagált: góllal és két gólpasszal segítette hozzá a DVSC-t az idénybeli első hazai győzelméhez az NB I-ben a Zalaegerszeg ellen.

2024. 08. 31. 20:50
DOMBI Tibor; DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs és Dombi Tibor ünnepel. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szrdjan Blagojevics nem volt sikertelen a Debrecen élén, tavaly bronzérmes, idén ötödik lett az irányításával a csapat az NB I-ben, és a mostani szezon sem kezdődött rosszul, az első fordulóban Győrben 3-0-ra nyertek Dzsudzsák Balázsék, majd a kecskeméti 1-1 sem volt rossz eredmény. Ezután jöttek a bajok a Diósgyőr elleni hazai, majd az újpesti vereséggel. Blagojevicset el is küldték, és a rossz nyelvek szerint ebben a 37 éves Dzsudzsák szerepe is megvolt, aki megelégelhette, hogy az edző sokszor lecserélte őt.

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs volt a Loki vezére. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Kissé cinikusan azt is mondhatnám, köszönöm, ha valaki azt feltételezi, hogy én döntök egy edző kilétéről, de ez nyilván nem így van. Úgy érzem, többet tettem már a Lokiért annál, hogy ilyen támadások érjenek – fakadt ki Dzsudzsák a DVSC honlapjának adott nyilatkozatában.

Az élet pedig ment tovább, a Debrecen kinevezte az új vezetőedzőt, aki Máté Csaba lett, ám az idő rövidsége miatt még nem ő, hanem ideiglenes megoldásként a klublegenda Dombi Tibor irányította a csapatot a ZTE elleni szombati meccsen. Az ő nyakába ugrott örömében Dzsudzsák, aki az 53. percben tizenegyesből talált a kapuba és egyenlített ki a félidőben még 1-0-ra vezető zalaegerszegiek ellen.

Tíz perccel később pedig már fordított a DVSC, ekkor is Dzsudzsák volt az egyik főszereplő, aki egy gyönyörű indítással hozta ziccerbe Ferenczit, aki nem hibázott. A hosszabbításban pedig egy újabb Dzsudzsák-gólpassz után Domingues állította be a 3-1-es végeredményt.

Dzsudzsák első gólpassza:

Labdarúgó NB I, 6. forduló:
Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE 3-1 (0-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, jv: Rúsz, gólszerzők: Dzsudzsák (54., 11-esből), Ferenczi (64.), Domingues (96.), illetve Dénes (5.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.