Szűkült a Fradi lehetséges ellenfeleinek névsora, délben sorsol az UEFA

Kedden, a dán bajnok Midtjylland vendégeként kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjének harmadik fordulójában a Ferencváros, amely továbbjutás esetén egyetlen párharcra lenne attól, hogy újra a BL főtábláján szerepelhessen. Hétfő délelőtt szűkült a lehetséges riválisok köre.

2024. 08. 05. 9:44
RAMÍREZ, Cristian
Cristian Ramírez és a Ferencváros eddig egy párharcot vett sikerrel a selejtezőben, kedden kezdi meg a másodikat. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában hétfő déltől készítik el a BL-selejtező rájátszásának sorsolását, azonban ezt megelőzően nyilvánosságra hoztak egy szűkített listát, amelyből kiderült, kik várhatnak a Ferencvárosra.

ZACHARIASSEN, Kristoffer; NIKITSCHER Tamás
Kristoffer Zachariassen (zöld-fehérben) és a Ferencváros szombaton a bajnokságban is megkezdte szereplését, a bajnoki címvédő 1-0-ra verte meg a Kecskemétet. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A BL-ben jöhet a Slovan vagy a bukaresti csapat is

A dán Midtjylland és a magyar bajnok Fradi párharcának győztese kiemelt lesz a negyedik selejtezőkörben, így ott biztosan elkerüli a Dinamo Zagreb, a Crvena zvezda és a svájci Young Boys csapatát is. A lehetséges ellenfelek a következők: Qarabag (azeri) vagy Ludogorets (bolgár), Galatasaray (török), Slovan (szlovák) vagy APOEL (ciprusi), Jagiellonia Bialystok (lengyel) vagy Bodo/Glimt (norvég), Sparta Praha (cseh) vagy FCSB (román).

Egy dánok elleni vereség esetén sem érne véget az FTC idei európai kupaszereplése, ebben az esetben az Európa-liga rájátszásában folytatná az NB I aranyérmese. Ott a skót Hearts mellett a Trabzonspor (török)–Rapid Wien (osztrák), a Rijeka (horvát)–Elfsborg (svéd) vagy a Klaksvik (feröeri)–Borac Banja Luka (bosnyák) párharcát megnyerő csapat várna Pascal Jansen vezetőedző együttesére.

Mielőtt azonban a kvalifikáció negyedik körére fordulnánk, még hátravan a harmadik: augusztus 6-án, kedden a dán FC Midtjylland ellen folytathatja szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjében a Ferencváros. A zöld-fehérek következő ellenfelét az ITT elérhető cikkünkben ismerheti meg jobban!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.