„Megfertőzött egy drog” – mondta Hámori Luca, akit Kőszeg hősként köszöntött

Hámori Luca igazi hősnek érezhette magát, amikor hazatért Kőszegre a párizsi olimpiáról. A Rocky kultikus zenéje, tűznyelők, jelmezes katonák és óriási népünnepély fogadta az első magyar női bokszolót, aki kijutott egy olimpiára, ráadásul rögtön két mérkőzést megnyerve a pontszerző ötödik helyen végzett. Hámori Lucát a nemiségében megkérdőjelezett Imane Helif állította meg a negyeddöntőben.

2024. 08. 06. 14:06
A párizsi olimpiáról hazatérő Hámori Luca a jövőjéről is bejelentést tett Kőszegen. Forrás: Unger Tamás / Vaol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőszeg olimpiai lázban égett Hámori Luca miatt, a Vas vármegyei kisváros központi terén, a Jurisics téren felállított óriáskivetítő előtt zsúfolásig megtelt a tér a meccseire, így a nagy médiavisszhangot kapott Imane Helif elleni negyeddöntőjére is. Hámori azt a meccset elvesztette, és ezzel véget ért számára a párizsi olimpia, de sokak szemében hőssé vált, mert nem rettent meg az állítólag a férfiakra jellemző XY-kromoszómával és magas tesztoszteronszinttel rendelkező algériai ellenféltől.

Hámori Luca hazatért az olimpiáról, Kőszeg hősként fogadta. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

Hámori Luca hétfő este hazatért Kőszegre, és a Vaol.hu beszámolója szerint egy ring és nagyszabású köszöntő műsor fogadta őt. Amikor fellépett a színpadra, a kultikus Rocky-filmek zenéje csendült fel, és a történelmi kisvárosra jellemző jelmezes katonák is díszsorfalat álltak neki. Mint ismert, 1532. augusztus 5-én félelmetes török haderő zárta körül Kőszeget. A török sereget maga a szultán, I. Szulejmán és fővezére, a híres Pargali Ibrahim pasa vezette, velük szemben mindössze 800 helyi védte a várost, amely végül megmenekült a töröktől.

Hámori Luca bejelentést tett a jövőjéről

– Őszinte leszek, amikor már nem tudom, hányadik edzőtáboromba mentem, nem tudom, hányadik hónapja nem voltam otthon és mindenem fájt, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jutott eszembe, hogy az olimpia után ennyi nekem elég volt – mesélte el Hámori Luca a miatta összegyűlt tömegnek. – De amikor megérkeztünk Párizsba, azt éreztem, ott vagyok, ahol lennem kell, eljött a jutalom ideje. Engem is megfertőzött a drog, aminek a neve olimpia. Biztos, hogy kell egy nagyobb pihenés most, de utána visszaállok a munkába, és Los Angelesre fogunk készülni.

A 23 éves bokszoló tehát belevág a következő olimpiai ciklusba, és ott szeretne lenni a 2028-as Los Angeles-i játékokon is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.