Hivatalos bejelentés: megnevezte Lewis Hamilton utódját a Mercedes

A 18 éves tehetség, a jelenleg a Formula–2-ben versenyző Andrea Kimi Antonelli foglalhatja el 2025-től a Ferrarihoz szerződött hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton helyét a Formula–1-es Mercedes-istállónál – jelentette be szombaton a német csapat.

2024. 08. 31. 9:43
Andrea Kimi Antonelli pénteken, az Olasz Nagydíj az első szabadedzésén is vezethette a Mercedes idei autóját. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szupertehetségnek tartott Antonelli leigazolása jó ideje nyílt titok volt F1-es berkeken belül, a fiatal olasz az idén több tesztlehetőséget is kapott leendő csapatától. A hivatalos bejelentést végül stílszerűen Monzában, a hétvégi Olasz Nagydíj helyszínén tette meg a Mercedes szombaton. Andrea Kimi Antonelli az új idényt már a Ferrari versenyzőjeként megkezdő Lewis Hamilton helyét foglalhatja el, és George Russell csapattársa lesz 2025-ben.

 

Új fejezetet nyitnak

Az ifjú Antonelli számára igazi hullámvasút ez a hétvége, pénteken ugyanis, amikor először kapott lehetőséget arra, hogy egy nagydíjhétvége keretében is beüljön a Mercedesbe, az első szabadedzés második körében balesetet szenvedett és összetörte az autót. Leendő csapata rögtön, sietve leszögezte, hogy mindez nem befolyásolja a pilótával kapcsolatos terveit.

– A 2025-ös pilótafelállásunk ötvözi a tapasztalatot, a tehetséget, a fiatalságot és a nyers tempót. Izgatottak vagyunk amiatt, amit George és Kimi együtt és egyenként is hoz a csapathoz, ahogy az együttműködésük miatt is – idézte a bejelentés kapcsán nyilatkozó csapatfőnököt, Toto Wolffot a Formula.hu. 

– Az új felállásunk tökéletes, hogy megnyissa a történetünk új fejezetét, egyúttal visszaigazolása a juniorprogramunknak, és a saját nevelésű fiatalokba vetett hitnek. George bizonyította, hogy egyike a világ legjobbjainak, nemcsak gyors, de stabil, elkötelezett, és közben a csapat erős vezérévé is fejlődött. Kimi folyamatosan megmutatta a tehetségét és a sebességét, ami szükséges ahhoz, hogy a sportunk csúcsán versenyezzen. Tudjuk, hogy ez egy újabb nagy lépés lesz neki, de lenyűgözött minket idén az F1-es teszteken, és minden lépésében támogatni fogjuk a tanulási folyamat során.

Antonelli a Mercedes juniorjaként nevelkedett, a jövő évtől az F1-es csapatnál is megkapja a lehetőséget. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A Formula–1 2025-ös mezőnyében így már csak két hely kiadó, a Sauber és az RB nem nevezte még meg, hogy kit alkalmaz a korábban bejelentett Nico Hülkenberg (Sauber) és Cunoda Juki (RB) mellett.  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.