A Puskás Akadémia kicsi előnyt, a Fehérvár kicsi hátrányt szerzett a visszavágóra

A labdarúgó Konferencialiga selejtezőinek a 3. körében a Puskás Akadémia az első meccsét az örmény Ararat-Armenia otthonában játszotta. A találkozó hozott helyzeteket, mindkét kapus mutatott be szép védéseket, a felcsútiak pedig a legjobbkor, a találkozó végén szereztek egy gólt, és így előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót. A Fehérvár is idegenben kezdte a fordulót, a ciprusi Omonia Nicosia otthonában zömmel védekezésre kényszerült, de Tóth Balázs bravúrjainak köszönhetően csak 1-0-ra kapott ki. A jövő héten következnek a visszavágók.

2024. 08. 08. 18:58
Ararat-Armenia Puskás Akadémia
Forrás: puskasakademia.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konferencialiga rövid történetében még nem volt példa rá, hogy három magyar csapat is eljutott volna a selejtezők 3. fordulójáig. Sőt, általában a nemzetközi porondon nem ez jellemző, ezen a nyáron viszont ez így alakult, ami persze köszönhető kicsit annak is, hogy a Puskás Akadémia és a Fehérvár csak a második körben csatlakozott a mezőnyhöz, illetve az előbbi a gyakorlatban akkor sem, mert az ellenfele, az ukrán Dnyipro-1 a párharc kezdete előtt néhány nappal megszűnt.

Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

A Paks szerdán 3-0-ra legyőzte a hazai odavágón a montenegrói Mornart, csütörtökön a Puskás Akadémián és a Fehérváron volt a sor, mindkettő idegenben lépett pályára. Időbeli sorrendben elsőként a felcsútiak játszottak az örmény Ararat-Armenia ellen. Az első félidőben akadtak kisebb helyzetek itt és ott is, a kapusok is bizonyíthatták a képességeiket, de összességében egyik csapat sem uralta a meccset, és nem sok minden történt a pályán. A folytatásban a Puskás Akadémia hagyta ki a mérkőzés legnagyobb lehetőségét, Plsek közeli lövésébe az örmény kapus bele tudott érni, és szögletre mentett. A hajrában nagyon nyomott az örmény csapat, de a 89. percben a magyar csapat szerzett vezetést: Levi jó cselek után balról remekül passzolt középre, ahol Mikael Soisalo hat méterről nyugodtan helyezhette  labdát a hálóba – 0-1.

Omonia-Fehérvár
Fotó: Facebook/Fehérvár FC

A Fehérvár FC a ciprusi Nicosiában lépett pályára az Omonia ellen, amelyben a magyar válogatott Lang Ádám is szerepel, most azonban nem került be a kezdőcsapatba, csak az utolsó tíz percre állt be. Az elején bekezdett a hazai csapat, Tóth Balázsnak egyszer nagyot kellett védenie, és egy rövid kiegyenlített időszakot leszámítva zömmel a házigazdairányított. A 39. percben szerencséje is volt a Vidinek, Stepinski közeli fejese után a jobb kapufán csattant a labda, 

az első félidő hosszabbításában pedig ismét Tóth Balázstól kellett a bravúr a gól megúszásához. Az 54. percben ismét a magyar kapus parádézott, két közeli lövést hárított egy akción belül. 

Hat perccel később azonban már ő sem tudott segíteni, Stepinski 8 méterről talált a kapujába. Ezután a Fehérvár is veszélyeztetett két lövéssel, az Omonia lendülete is alább hagyott, az eremény pedig nem változott, a Vidi a kapusának köszönheti, hogy csak egygólos hátránnyal várja a jövő szerdai visszavágót.

Konferencialiga, selejtezők, 3. forduló, 1. mérkőzések: Ararat-Armenia–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Jereván, Vazgen Szargszjan Köztársasági Stadion, jv.: Hagenes (norvég), gólszerző: Soisalo (89.); Omonia Nicosia (ciprusi)–Fehérvár FC 1-0 (0-0), Nicosia, GSP Stadion, jv.: Tschudi (svájci), gólszerző: Stepinski (60.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.