A Liverpool aprópénzért vett Európa-bajnokot, de befürödhet vele

A Liverpool sokáig nem hallatott magáról az átigazolási piacon, de a keddi bejelentése után hamarosan újabb érkezőt mutathat be. Sajtóhírek szerint az angol klub mindenben megegyezett a Juventusszal, így Federico Chiesa hamarosan a Liverpool futballistája lehet.

2024. 08. 28. 16:01
Federico Chiesa Liverpoolba tart
Federico Chiesa Liverpoolba igazolt Fotó: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 30-án, azaz pénteken bezárul a nyári átigazolási ablak, a Liverpool ehhez képest a hét elejéig még nem igazolt senkit. Most azonban felgyorsultak az események. Kedden egy grúz kapus, Giorgi Mamardasvili érkezéséről számolt be az angol klub, aki csak jövőre költözik Valenciából Liverpoolba, és idővel Alisson Becker utódja lehet. Egybehangzó sajtóinformációk szerint pedig hamarosan újabb bejelentésre kerülhet sor, mivel a Vörösök megegyeztek a Juventusszal Federico Chiesa megvásárlásáról. 

Giorgi Mamardasvili (zöldben) után újabb érkezőt mutathat be a Liverpool
Giorgi Mamardasvili (zöldben) után újabb érkezőt mutathat be a Liverpool Fotó: AFP/Anadolu/Halil Sagirkaya

Az olasz szélső négy, Torinóban eltöltött év után áll tovább, mivel a Zebrák nyáron kinevezett vezetőedzője, Thiago Motta már nem tartott igényt a szolgálataira. Az első pletykák szerint a Barcelona szerette volna megszerezni az Európa-bajnok játékost, de anyagi gondjaik miatt a katalánok végül lemondtak róla.

Helyettük a Liverpool került képbe, amely bónuszok nélkül 10,9 millió fontot fizet ki Chiesáért. A 26 éves játékos még ma Angliába utazik, átesik az orvosi vizsgálatokon, majd négy évről szóló szerződést írhat alá.

Jó üzletet csinál a Liverpool?

Chiesa megvásárlása a vételára alapján jó üzletnek tűnik, másrészt viszont az olasz a porcelánlábú futballisták csapatát erősíti. A Juventusnál eltöltött időszaka alatt – a válogatott meccseket is beleértve – 87 mérkőzést hagyott ki különböző sérülések miatt. A Liverpool az elmúlt években több sérülékeny játékost is megszerzett, és nem mindig járt jól a transzferrel. Arthur Melót 2022-ben egy évre vette kölcsön éppen a Juventustól, és a védekező középpályás mindössze egyszer lépett pályára a felnőttcsapatban az idény során.

Thiago Alcantarát nagy örömmel fogadták 2020-ban a Mersey partján, és bármennyire is kedvelték őt a szurkolók, ahelyett, hogy a középpályás a pályán varázsolt volna, idővel szinte már csak az orvosi szobában tengette az idejét. A búcsúidényében összesen öt percet játszott, ezek után a nyáron a Liverpool elengedte őt, Thiago pedig új csapat keresése helyett a visszavonulás mellett döntött.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.