Magyar bravúr a Serie A-ban, Détári Lajos óta nem volt erre példa

A Serie A újoncaként kiválóan kezdte az idényt a Parma: a Fiorentina elleni döntetlen után az AC Milan ellen már nyert Balogh Botond csapata. A magyar védő mindkét meccset végigjátszotta a Parma színeiben, a szezonrajt alapján meghatározó ember lesz az olasz élvonalban is, ami nagyszerű hír a magyar válogatott szempontjából is.

2024. 08. 24. 20:52
Balogh Botond Parma AC Milan Serie A Détári Lajos
Balogh Botond (balra) jó védőmunkával járult hozzá a Parma teljesítményéhez. Fotó: X/Parma Calcio 1913
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh Botond tavaly tevékeny részese volt annak, hogy a Parma kiharcolta a feljutást az olasz másodosztályból. Az élvonalba kerülés után sok esetben előfordul, hogy kiegészítik a keretet, de két forduló után óvatosan már kijelenthetjük: a magyar válogatott védő alapembernek tűnik az olasz élvonalbeli csapatban. Balogh Botond a Fiorentina elleni döntetlen után az AC Milan elleni 2-1-es győzelem során is végig a pályán volt, a Parma kiválóan kezdte az idényt.

Balogh Botond magyar válogatott Parma Serie A
A magyar válogatott Balogh Botond kiválóan kezdte a Serie A-idényt a Parmával (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A két forduló alatt két nemzetközi kupainduló ellen szerzett négy pont mindenképpen jobb kezdés, mint amire reálisan számíthattak Parmában, s Balogh Botond miatt a magyar szurkolók is örülhetnek ennek.

A Milan elleni meccsen a Parma kétszer is vezetést szerzett. A román Man góljára Pulisic még válaszolt, de a csereember, Cancellieri találata már győzelmet ért.

Détári Lajos után Balogh Botond

Az utóbbi években több magyar játékos is játszott kisebb-nagyobb szerepet a Serie A-ban, arra azonban az 1992/93-as idény óta nem volt példa, hogy magyar futballista az első két fordulónak mind a 180 játékpercét a pályán töltötte.

Akkor Détári Lajos gólt is lőtt mindkét találkozón az Ancona színeiben. Csapatszinten viszont Balogh Botond rajtja sokkal jobban sikerült: míg a Parma négy ponttal áll két meccs után, annak idején Détári góljai ellenére az Ancona szintén újoncként két vereséggel rajtolt, s az idény végén simán visszaesett a Serie B-be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.