Keszthelyi még egy bámulatos svédcsavart is megengedett magának

Az ötödik helyért játszhat a folytatásban a magyar női vízilabda-válogatott, amely csütörtökön 12-9-re verte meg Görögországot a párizsi olimpián. A következő helyosztót szombaton rendezik, akkor Olaszország lesz az ellenfél.

2024. 08. 08. 19:02
A magyar válogatott tagjai versenyben maradtak az ötödik helyért. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatottat az Egyesült Államok csapata állította meg a negyeddöntőben, így maradt a „vigaszág”, az ötödik helyért zajló csatározás. Ezen az úton az első akadályt Görögország jelentette.

MIHÓK Attila
Mihók Attila szövetségi kapitány és a magyar csapat már nem éremért küzd Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ez történt a mérkőzésen

Mihók Attila szövetségi kapitány csapata rögtön az 1. percben megszerezte a vezetést, miután Rebecca Parkes lőtt a kapuba. Erre két góllal válaszolt, így még az első negyedben fordított Görögország. A második nyolcperces szakasz elején már 4-1-re is elhúzott a görög együttes, ám Vályi Vanda két, valamint Szilágyi Dorottya egy találatával sikerült egalizálni (4-4) még a félidő előtt.

A folytatásban újra a magyar csapatnál volt az előny, miután Vályi újabb gólt szerzett, ám ez csak átmeneti állapot volt, egyenlítettek, majd 6-5-nél fordítottak a görögök. A sokáig fordulatos meccsen ezek után Keszthelyi Rita, Szilágyi és Garda Krisztina is betalált, a görögök viszont csak egyszer, így az utolsó nyolc percnek 8-7-es előnyről vághatott neki a magyar válogatott.

A negyedik negyedben két gyors góllal kezdtünk, 5 perccel a vége előtt 10-7-re vezettünk. A görögök kapitánya időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát, ám a magyar válogatott magabiztosan tartotta előnyét. A vezetés birtokában Keszthelyi elkápráztatta a közönséget, nyolc méterről egy férfiakat is megszégyenítő svédcsavarral próbálkozott, ám a labda sajnos a kapufán csattant. A vége 12-9 lett, Magyarország az olaszok ellen folytatja, szombaton az ötödik hely lesz a tét. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.