Negyeddöntőbe jutott a magyar tinédzser az olimpián, amerikai riválison át vezethet az útja a négy közé

Elefántcsontparti ellenfele legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpia 67 kilogrammos súlycsoportjában a tekvandós Márton Viviana. A 18 éves magyar sportoló pénteken 14.30-tól folytatja szereplését.

2024. 08. 09. 11:48
MÁRTON Viviana
Márton Viviana győzelemmel kezdett pénteken. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE 18 éves versenyzőjére nehéz feladat várt a nyolcaddöntőben, ugyanis a negyedik olimpiáján szereplő, három éve Tokióban és 2016-ban Rio de Janeiróban egyaránt bronzérmes elefántcsontparti Ruth Gbagbival hozta össze a sorsolás.

MÁRTON Viviana
Fotó: MTI/MIllyés Tibor

 

Márton bírta jobban

Az összecsapás félórás csúszással kezdődött a Grand Palais-ban. Márton Viviana egy kétpontos testrúgással kezdett, majd riválisa szépítése után növelni is tudta előnyét, végül 6-3-ra nyerte az első menetet. A folytatásban az elefántcsontparti ellenfél feljavult, testrúgásokkal elhúzott, összesítésben pedig egalizált. A harmadik felvonásra maradt a döntés: a menet közepén Márton alapállásváltás után szemet gyönyörködtető fejrúgást mutatott be, a folytatásban pedig jól gazdálkodott hárompontos előnyével, a lefújásig Gbagbinak csupán egy testre elhelyezett rúgása volt pontos, a fordításhoz azonban ez kevés volt, Márton így 3-2-re nyerte a menetet és 2-1-re a meccset.

– Mindegyik menetben ott kellett lenni mentálisan, nem volt szabad hibázni. Végül úgy tűnik, jól bírtam, jobban mint ő 

– nyilatkozta Márton Viviana, aki a negyeddöntőben 14.30-tól az amerikai Kristina Teachouttal mérkőzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.