Világbajnokunk nemi szervét támadta az azeri birkózó, a bosszúállás elődöntőt ér! + videó

A párizsi olimpia birkózóversenyein a mai napon a férfiak szabadfogású 65 kilogrammos súlycsoportja is műsoron van, és ezt nagy reményekkel vártuk, hiszen honosított versenyzőnk, Muszukajev Iszmail világbajnoki címvédőként léphetett szőnyegre. S Muszukajev két győzelmet aratva már ott van az elődöntőben!

2024. 08. 10. 13:24
ALIYEV, Haji; MUSZUKAJEV Iszmail
Párizs, 2024. augusztus 10. Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mezõ Arénában 2024. augusztus 10-é Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszországból honosított, 2019 óta magyar színekben versenyző, kabard származású Muszukajev Iszmail a 2021-es, tokiói olimpián az ötödik helyen végzett, 2022-ben Budapesten Európa-bajnok lett, s volt már két vb-bronza is, amikor tavaly megnyerte a belgrádi világbajnokságot. Ezzel szerezte meg a párizsi olimpiai kvótát, s a francia fővárosba a szabadfogású 65 kilogrammos súlycsoport egyik nagy esélyeseként érkezett. A 16 versenyző között azonban regnáló világbajnokként is „csak” a harmadik kiemelt lett. A 31 éves Muszukajev első ellenfele az egy kategóriával feljebb, 70 kilóban vb-ezüst- és bronzérmes, 26 éves kirgiz Ernazar Akmatalijev volt, s versenyzőnk az első menet után 1-0-ra vezetett, mivel ellenfelét megintették passzivitás miatt. Akmatalijev okkal tarthatott tőle, és a második menetben kijött Muszukajev briliáns technikai tudása, „összecsomagolta” a kirgizt, és 11-0-s technikai tussal győzte le. A találkozó után elsőként pedig ő vigasztalta ellenfelét.

MUSZUKAJEV Iszmail
Muszukajev vigasztalta a kirgiz birkózót Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Muszukajev: a kirgiz után az azeri is legyőzve!

A negyeddöntőben jóval nevesebb ellenfél jött szembe, az olimpiai ezüst- és bronzérmes, háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok, 33 éves azeri Haji Aliyev. Muszukajevnek azonban tőle sem kellett megijednie, a budapesti Eb döntjében technikai tussal győzte le, legutóbb a nemzetközi szövetség budapesti rangsorversenyén pedig 9-3-as pontozással verte, fekszik neki a stílusa. S ez most is bebizonyosodott, mert a második menetben 1-1-es állásnál négypontos akciót hajtott végre, és Aliyev a földön a nagyobb bajt csak úgy tudta elkerülni, hogy Muszukajev nemi szervére fogott rá! Versenyzőnk értehetően felháborodott, és meg is mondta a véleményét az azerinek, de a fejét nem vesztette el. Majd nemes bosszút állva a szabályok keretei között megint nagyon megverte Aliyevet, a vége 10-3 lett. Muszukajev Iszmail ott van az elődöntőben az olimpián! Muszukajev Iszmail a 18.15-kor kezdődő esti program második mérkőzésén lép szőnyegre a fináléért.

FRISSÍTÉS!!!

 

 


A női 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Nagy Bernadett a 16 között 12-2-es technikai tussal veszített az indiai Reetika Reetika ellen. Amennyiben legyőzője bejutna a döntőbe, akkor versenyzőnk holnap a vigaszágon még folytathatná, de a veresége után csalódottan nyilatkozva ehhez nem fűzött sok reményt…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.