Muszukajev röviden reagált az ellenfele kirívó sportszerűtlenségére + videó

Amint arról beszámoltunk, a párizsi olimpia birkózóversenyein a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő honosított versenyzőnk, Muszukajev Iszmail második mérkőzésén is sima győzelmet aratott az azeri Haji Aliyev ellen, így bejutott az esti elődöntőbe. Muszukajev nagyon higgadtan viselte ellenfele kirívó sportszerűtlenségét, hogy az ráfogott a nemi szervére.

2024. 08. 10. 14:09
ALIYEV, Haji; MUSZUKAJEV Iszmail
Párizs, 2024. augusztus 10. Muszukajev Iszmail (pirosban) és az azeri Haji Aliyev a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mezõ Arénában 2024. augusztus 10-én. A magyar versenyzõ gyõzött és bejutott az elõdöntõbe Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 óta magyar színekben versenyző  Muszukajev Iszmail, az FTC világbajnoki címvédője a kirgiz Ernazar Akmatalijev elleni technikai tusos siker után az azeriek tokiói ezüstérmesével, a háromszoros világbajnok Haji Aliyevvel mérkőzött, és a második menetben mutatott klasszis teljesítménnyel 10-3-ra verte.

ALIYEV, Haji; MUSZUKAJEV Iszmail
Muszukajev Iszmail (pirosban) ellenállhatatlan volt Fotó: MTI/Illyés Tibor

A második menetben 1-1-es állásnál négypontos akciót hajtott végre, és Aliyev csak úgy tudta elkerülni a még nagyobb bajt a földharcban, hogy ráfogott Muszukajev nemi szervére. 

– Aliyev piszkosan birkózott, ami nem tetszett, de igazából ez nem számított. Jó formában vagyok, és most jönnek majd a legfontosabb mérkőzések – értékelt röviden Muszukajev az MTI-nek.

 

Muszukajev az elődöntőben iránival birkózik

Az elődöntőben Muszukajev Iszmail a 2022-ben világbajnok iráni Rahman Musza Amuzadhalilivel csap össze, akit a tavalyi vb elődöntőjében az utolsó másodpercekben bemutatott billentéssel győzött le 6-5-re. A magyar–iráni csata a 18.15-kor kezdődő esti program második összecsapása lesz.

FRISSÍTÉS!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.