Átok ül a jamaicai sprinternőkön, egyik a másik után sérül le

Jelen pillanatban leginkább azon izgulnak a jamaicai szurkolók, hogy egyáltalán hogyan fog elindulni a 4×100-as címvédő női váltójuk a párizsi olimpián. Ugyanis előbb Shelly-Ann Fraser-Pryce sérült le a 100 méteres síkfutás döntőjének bemelegítésekor, majd kiderült, hogy még a Gyulai Memorialon húzódást szenvedett Shericka Jackson a rövidebb szám után 200 méteren sem tudott rajthoz állni.

2024. 08. 04. 13:26
Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy valakik elátkozhatták a jamaicai sprinternőket, ugyanis immár két világklasszisuk, a háromszoros olimpiai bajnok Shelly-Ann Fraser-Pryce, valamint az éppen a váltóban olimpiai aranyérmes, kétszeres világbajnok Shericka Jackson dőlt ki. Ez pedig alapvetően kérdőjelezi meg azt, hogy a karibi válogatott egyáltalán meg tudja-e próbálni a címvédést a 4×100 méteres síkfutás váltójában.

JACKSON, Shericka
Shericka Jackson a Gyulai Memorialon sérült meg július 9-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Shericka Jackson, aki a július 9-i Gyulai Memorialon meghúzta a combhajlítóját, és ennek következtében előbb a 100 méteren, majd a 200 méteres síkfutásban – melyben kétszeres világbajnok – sem tudott rajthoz állni a párizsi olimpián.

Ezzel már ráadásul a második ember eshet ki a tokiói olimpián aranyérmes másik tagja, a nyoclszoros olimpiai érmes – ebből három az arany –  Shelly-Ann Fraser-Pryce sérült le, így nem tudott a 100 méter olimpiai bajnoki címéért futni. Történt, hogy a Tokióban ebben a számban ezüstérmes jamaicai sprinter a bemelegítés során megsérült meg, miközben élete legnagyobb győzelmére készült. Fraser-Pryce vasárnap azt írta: nehezen találja a szavakat csalódottsága érzékeltetésére.

Fraser-Pryce a 100 méteres síkfutás fináléja előtt, a bemelegítésnél sérült meg (Fotó: Getty Images)

– Tudom, hogy a szurkolóim együtt éreznek velem… Egész pályafutásom során a drukkerek, a hazám és a nagyobb közösség támogatásából építkeztem és hálás vagyok ezért. Minden lépésnél és győzelemnél ott voltatok velem – fogalmazott az Instagram-oldalán.

Mondanunk sem kell, a női 100 méter sem volt botránymentes. A közösségi médiában körülbelül két órával a versenyzők pályára lépése előtt olyan felvételt lehetett látni, amelyen Fraser-Pryce-t és a később ezüstérmet szerzett amerikai Sha’Carri Richardsont nem engedik be a bemelegítő zónába a korábban megszokott útvonalon. Ezt követően lépett vissza a döntőtől a jamaicai sprinter.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Eszerint a jamaicai csapatvezető, Ian Kelly közölte: Fraser-Pryce a bemelegítés során elszenvedett sérülése miatt lépett vissza, és nem azért, amit egyes sajtóorgánumok terjesztettek, nevezetesen, hogy nem engedték be a stadionba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.