Bognár György önkritikus vallomása: „Jóval előttünk járnak klubok Magyarországon is”

A Konferencialiga selejtezőjének rájátszásában a cseh Mladá Boleslavtól elszenvedett csütörtöki, 3-0-s hazai vereséggel befejezte idei nemzetközi kupaszereplését a Paksi FC. A főtábláról lemaradt együttes vezetőedzője, Bognár György dicsérte játékosait, de arról is beszélt, milyen célokkal folytatja a paksi gárda.

2024. 08. 30. 5:45
20240829__MI_059
Bognár György szerint egy tízperces kihagyás okozta csapata vesztét csütörtök este. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második félidő elején kapott két gól döntötte el a csehek elleni párharc visszavágóját, a hajrában még egyszer eredményes Mladá Boleslav 5-2-es összesítéssel ütötte el a Paksot a Konferencialigától.

20240829__MI_072
Böde Dániel és a Paks a selejtező utolsó fordulójában bukott el. Fotó: Mirkó István

 

Az ellenfél kihasználta a tízperces defektet

– Gratulálok az ellenfélnek, végig jól játszott, egységes volt, a második félidő elején kihasználta azt a tízperces defektet, amikor mi kicsit dekoncentráltak voltunk – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Bognár György. – Az első játékrészben jobban játszottunk, ha akkor egy kis pluszt még bele tudtunk volna tenni egyénileg, vezethettünk volna. A hibákat, amiket elkövettünk, az ellenfél kihasználta, mi viszont nem tudtuk kihasználni azokat, amiket a Mladá Boleslav követett el. Az első játékrészben jól játszottunk, jól el voltak osztva a területek a középpályán, a szünet után, abban az ominózus tíz percben azonban nem. Tíz percre gyakorlatilag kiürült a középpályánk, ez pont elég is volt az ellenfélnek.

20240829__MI_068
A paksiak nagy árat fizettek az átmeneti kihagyásért. Fotó: Mirkó István

A bajoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Paks bár lemaradt a Konferencialiga őszi szakaszáról, büszke lehet a nyári kupamenetelésére. A paksiak az Európa-liga selejtezőjéből kiesve kerültek a Kl-be, ahol a ciprusi AEK Larnaca és a montenegrói Mornar búcsúztatása után 2-2-t értek el Mladá Boleslavban, ezzel megteremtve az esélyt a klubtörténet első főtáblás szereplésére, amely egyelőre még várat magára.

– Összességében pozitívan értékelem az európai kupaszereplésünket, szerintem tovább eljutottunk, mint amire reális esélyünk volt. Az első és az utolsó meccsünket leszámítva komoly másfél hónapot produkáltunk – mondta el kérdésre válaszolva Bognár György. 

– Sok tanulsággal szolgált ez az út, minden meccsből lehet valamit tanulni. A srácokat mindenképpen dicséret illeti, karnyújtásnyira voltunk a főtáblától. Ezeket a tanulságokat hasznosítanunk kell a jövőben. A folytatásban a legfontosabb számunkra az, hogy a bajnokságban stabilizáljuk a helyünket, mert azért jóval előttünk járnak klubok Magyarországon is, nemhogy külföldön.

A Paks szeptember 1-jén, vasárnap máris egy rangadóval folytatja a hazai élvonalban, ahol a Fiorentina elleni párharc hősies küzdelme ellenére a Konferencialigából szintén kiesett Puskás Akadémiát látja majd vendégül. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.