Nadal őrjöngve vitatkozott a bíróval, búcsúzott a párizsi olimpiától + videó

Véget ért a spanyol álom a párizsi olimpián, kiesett Rafael Nadal és Carlos Alcaraz párosa a teniszezők versenyében. Nadal az amerikaiak elleni meccs egy pontján heves vitába keveredett a játékvezetővel, nem lett szép a búcsúja az olimpiától a pályafutása legsikeresebb helyszínén, Párizsban.

2024. 08. 01. 9:40
NADAL, Rafael; KRAJICEK, Austin; ALCARAZ, Carlos; RAM, Rajeev
A spanyol Rafael Nadal (b) és Carlos Alcaraz az amerikai Austin Krajicek és Rajeev Ram ellen a 2024-es párizsi nyári olimpia teniszbajnoksága férfi párosának negyeddöntõjében játszott mérkõzés egyik szünetében a Roland Garros Stadionban 2024. július 31-én. Fotó: MTI/AP/Manu Fernández
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási figyelem övezte Rafael Nadal és Carlos Alcaraz álomduójának szereplését a párizsi olimpián. Előbbi 14-szer nyerte meg a Roland Garrost a francia fővárosban, utóbbi pedig idén lett a francia Grand Slam bajnoka, és vállvetve szálltak harcba az olimpiai bajnoki címért. Jól is vették az akadályokat a párosspecialisták ellen, a nyolcaddöntőben óriási küzdelemben, döntő tie-breakben verték meg a holland párost, de a negyeddöntőben az amerikai Austin Krajicek, Rajeev Ram kettős megállította őket.

NADAL, Rafael; KRAJICEK, Austin; ALCARAZ, Carlos; RAM, Rajeev
Rafael Nadal és Carlos Alcaraz párosa kiesett az olimpián. Fotó: MTI/Daniel Irungu

A negyedik helyen kiemelt amerikai duó 6:2, 6:4-re, magabiztosan győzte le a Nadalékat, ám a meccs egy pontján a 38 éves spanyol klasszis heves vitába keveredett a játékvezetővel. Egy amerikai pont volt a vita tárgya, a spanyolok szerint kint volt a labda, ám a bíró megadta a pontot. Kihívták, aztán hosszasan vitatkoztak arról, hogy a salakon hagyott nyomok alapján kint vagy bent ért földet a labda. A pont maradt, Nadal gúnyosan mosolygott.

A spanyol kiesés egyúttal Nadal búcsúját jelenti az olimpiától, hiszen egyesben már korábban kikapott Novak Djokovics ellen. Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig folytatja a teniszt, így az is kérdéses, hogy láthatjuk-e őt még játszani a híres párizsi salakon.

Alcaraz még versenyben van az olimpián, ő egyéniben az amerikai Tommy Paul ellen játszik majd ugyancsak a negyeddöntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.