Újra összehozta a teniszező álompárt az olimpiai arany?

Tomás Machác és Katerina Siniaková az olimpia előtt jelentette be magánéletbeli szakítását, majd Párizsban együtt lettek olimpiai bajnokok vegyes párosban. A cseh teniszezők között az aranyérem ünneplésekor csók is elcsattant, de a pályán kívüli ügyekről szóló kérdésekre csak titkolóztak a döntő után. Siniaková a pénteki sikerrel már kétszeres olimpiai bajnok, Machác Párizsban még egy bronzot is szerezhet. Az olimpiai tenisztorna vasárnap zárul, férfi egyesben összejött Novak Djokovics és Carlos Alcaraz álomdöntője.

2024. 08. 03. 11:35
(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-TENNIS(240802) --  PARIS, Aug. 2, 2024 (Xinhua) -- Katerina Siniakova (R)/Tomas Machac of Czech Republic compete during the mix doubles gold medal match of tennis between Wang Xinyu Zhang Zhizhen of China and Katerina Siniaková Tomás Machác of Czech Republic at the Paris 2024 Olympic Games in Paris, France, on Aug.  olimpia 2024 Párizs tenisz
Tomás Machác és Katerina Siniaková párosa nyerte Csehország első aranyát a párizsi olimpián Fotó: AFP/Xinhua/Gao Jing
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tomás Machác, Katerina Siniaková tenisz vegyes páros szerezte Csehország első aranyérmét a párizsi olimpián, a kettős a péntek esti döntőben szuper tie breakben nyert a kínai Csang Cse-Csen és Vang Hszin-jü ellen. Machác és Siniaková számára érzelmileg nagyon komplex lehetett a verseny: 2020 óta a magánéletben is egy párt alkottak, ám éppen az olimpia előtti héten bejelentették, hogy szakítottak.

Tomás Machác Katerina Siniaková szerelem szakítás csók olimpia 2024 tenisz vegyes páros
Machác és Siniaková között az arany ünneplése közben elcsattant csók is (Fotó: AFP/Xinhua/Wan Xiang)

Indoklást nem fűztek a tényhez, s biztosítottak mindenkit arról, hogy ez profi sportolóként nem borítja az olimpiai terveiket.

Siniaková az elmúlt évek egyik legjobb párosjátékosa, 2018 óta összesen kilenc Grand Slam-tornát nyert női párosban, többek között idén a Roland Garrost Coco Gauff, Wimbledont a szintén amerikai Taylor Townsend oldalán. Siniaková az olimpiára is címvédőként érkezett, s bár a WTA Touron idén már nem szerepelt együtt az egyéni wimbledoni bajnok Barbora Krejcíkovával, az olimpiára újra összeállt a duó, de címvédőként a negyeddöntőben elvérzett.

Tomás Machác nem büszkélkedhetett hasonló eredménylistával, de immár ő is olimpiai bajnok, három kétszettes győzelem után a cseh páros a péntek esti döntőben szuper tie breakben nyert a kínai Csang Cse-Csen és Vang Hszin-jü ellen. Az ázsiai páros csak visszalépések után indulhatott, majd a döntőig vezető úton minden meccsét szetthátrányból fordította meg, de ez a döntőben már nem jött össze.

Siniaková és Machác együtt ünnepelt

Siniaková és Machác a meccslabda után természetesen felszabadult ünneplésbe kezdett, ami teljesen természetes, főleg, hogy utólag elismerték: extra nyomást jelentett nekik, hogy Csehország a döntőjük előtt még aranyérem nélkül állt a párizsi olimpián.

Az ünneplés közben azonban egy csók is elcsattant, ami után nem lehetett nem feltenni a kérdést a cseh párnak, hogy mi a helyzet velük a pályán kívül.

– Ez személyes ügy, úgyhogy nem kell tudnotok semmit. Azt szeretjük, ha össze vagytok zavarodva – kerülte ki a kérdést Siniaková, amire Machác még kontrázott:

Szigorúan titkos!

Maradnak tehát a találgatások, illetve a teniszrajongók árgus szemekkel figyelik majd, hogy Machác vagy Siniaková feltűnik-e a közeljövőben a másik meccsén, vagy posztolnak-e a vegyes páros aranyat ünneplő képek után újabb közös fotókat a közösségi médiában.

Amit biztosan bizonyított Machác és Siniaková: a pályán kiváló párost alkotnak.

Mikor lesz Djokovics és Alcaraz álomdöntője?

Machác szerezhet még egy érmet az olimpián, férfi párosban szombaton bronzdöntőt vív Adam Pavlásek oldalán az amerikai Taylor Fritz és Tommy Paul ellen. Ennek a számnak a döntőjében Ebden, Peers (ausztrál)–Krajicek, Ram (amerikai) párharcot rendeznek, a női egyes döntőjét a kínai Cseng Csin-ven és a horvát Donna Vekic vívja.

Vasárnap a női páros fináléban az orosz (semleges színekben versenyző) Diana Snajder és Mirra Andrejeva az olasz Sara Errani és Jasmine Paolini ellen játszik.

A legjobban várt döntő azonban a férfi egyesé lesz, amelyben Novak Djokovics és Carlos Alcaraz csap össze, vasárnap, a női páros bronzmeccse után, 13.30 körüli kezdéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.