Testben és lélekben fáradtan, de nem megtörve várják a visszavágót

Egygólos hátrányban várja a visszavágót a Fehérvár FC a Konferencialiga selejtezőinek 3. fordulójában. A Vidi a múlt héten 1-0-ra kapott ki idegenben az Omonia Nicosiától, ami nem behozhatatlan, ám a csapat formája nincsen a csúcson. Ennek ellenére Pető Tamás vezetőedzőnek jók a megérzései, a közelmúlt megpróbáltatásai ellenére bízik a továbbjutásban.

2024. 08. 13. 17:49
Pető Tamás szerint a játékosait megviselték az utóbbi néhány hét történései, de ennek ellenére kiharcolhatják a továbbjutás. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár csak 1-0-ra kapott ki idegenben a Fehérvár FC a ciprusi Omonia Nicosiától, az eredmény rá nézve volt hízelgő. A Konferencialiga selejtezőinek 3. fordulójában az első meccsen Tóth Balázs kapus bravúrjaival sikerült elkerülni a súlyos vereséget, majd a csapat vasárnap 4-1-es kudarcot vallott Újpesten is a bajnokságban, ami annak a jele, hogy a Vidi nem csúcsformában várja az Omonia elleni visszavágót. 

Forrás: Facebook/Fehérvár FC

Mindez azért lehet fájdalmas a csapat híveinek, mert a Fehérvár az idény négy meccsén jól teljesített, összesen két gólt kapott, és most elsősorban szervezettségben arra a játékra lenne szükség a magyar válogatott Lang Ádámot is foglalkoztató ciprusi együttes ellen a fordításhoz és a vele járó továbbjutáshoz. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen 

az Omonia erejéről sokat mond a tény, hogy az előző négy idényből háromszor jutott főtáblára, 2021-ben és 2023-ban az Európa-liga, míg 2022-ben a Konferencialiga csoportkörében szerepelt, igaz, onnan egyik alkalommal sem jutott tovább, a most zajló sorozatban pedig a Fehérvár megérdemelt legyőzése mellett a georgiai Torpedo Kutaiszi csapatát kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel búcsúztatta. 

– Cipruson láthattuk, hogy az Omonia európai szintű, remek csapat – mondta a válogatott Holender Filip, a Vidi friss szerzeménye a klub honlapjának. – Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, és akkor bármi megtörténhet. Ők előnyben vannak, de bízom a jó meccskezdésben, utána pedig mindent beleadunk majd. Komoly előny, hogy hazai pályán játszunk és számíthatunk a szurkolóink támogatására. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért!

Utazás borzasztó körülmények között

A szerdai mérkőzés keddi sajtótájékoztatóján Pető Tamás vezetőedző a közelmúltba visszakanyarodva kezdett el beszélni a várható esélyekről:

– Fájdalmas időszakot élünk meg, hiszen az Omonia elleni párharc sokat kivett belőlünk, vasárnap pedig vereséget szenvedtünk a bajnokságban. Megpróbáltuk maximálisan felkészíteni a játékosokat, bízom benne, hogy sikerült, jók a megérzéseim. Ki kell javítanunk a múlt héten elkövetett hibákat, a szélső védekezésre hatványozottan figyelnünk kell. 

Jelentős terhelést kapnak a futballisták, az elmúlt hetek nem múltak el nyomtalanul. Az Újpest elleni bajnoki előtt hangsúlyoztam, remélem, nem befolyásolja majd a mérkőzést az erőnléti állapot, ám mind e téren, mind mentálisan fáradtak voltak a játékosok. Háromnaponta meccset játszunk, rengeteget utaztunk borzasztó körülmények között, sok részletről senki sem tud semmit.

De nem keresek kifogásokat, aláírnám, ha minden hatodik meccs sikerül úgy, mint a hétvégi. Szerdán javítani akarunk saját szurkolóink előtt, akiknek fontos szerepük lesz. 

Pető Tamás még elmondta, lesz változás a kezdőcsapatban taktikai és kényszerű okokból is. Szerinte nagy előny az Omoniának, hogy nem játszott a hétvégén, nem lépett pályára, így kizárólag a visszavágóra készülhetett. A párharc győztesére a horvát NK Osijek vagy az azeri Zira vár a következő, főtábláért sorra kerülő 4. selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik. A mai mérkőzés 18 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.