Világklasszis irányítót igazol a Szeged kézilabdacsapata

Jim Gottfridsson személyében világklasszis svéd irányítót igazol jövő nyáron az OTP Bank-Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata, jelentette be Szűcs Ernő Péter klubelnök szombaton. A 31 éves játékos szerződése 2025. július 1-jétől három idényre szól.

2024. 08. 31. 17:08
Jim Gottfridsson jövőre már a Szegedet erősíti. Forrás: pickhandball.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jim Gottfridsson a szülővárosában, Ystadban kezdett kézilabdázni, majd 2013-ban a német Flensburg-Handewitt csapatába igazolt. Eddig 212 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, 581 gólt szerzett. Kétszeres német bajnok, egyszeres Német Kupa-győztes, emellett nyert Bajnokok Ligáját és Európa-ligát is. A 2020/21-es idényben a Bundesliga legjobb játékosának választották. A svéd válogatottban eddig 153-szor szerepelt és 488 gólt dobott. Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmesnek, illetve világbajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát. Kétszer is megválasztották a kontinensbajnokság legjobb játékosának.

Szűcs Ernő Péter a szezon első tétmérkőzése, az Eger elleni bajnoki összecsapás előtt megrendezett sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a 63 éves klub életében volt délszláv vonal, több mint egy évtizeden keresztül spanyol időszak, az idei szezontól pedig elérkezett a skandináv korszak. Az edzőpáros – Michael Apelgren és Jonas Källman – mellett Jim Gottfridsson lesz az ötödik svéd tagja a csapatnak.

– A Szeged szeretne újabb sikereket elérni a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Jövő nyáron Gottfridsson személyében olyan játékos veszi fel a Szeged mezét, akivel sikerül ezeket a célokat megvalósítani – mondta Szűcs.

Michael Apelgren vezetőedző szavai szerint Gottfridsson a svéd kézilabda történetének egyik legjobb játékosa, hihetetlen képességgel rendelkezik. Azokban a pillanatokban, amikor eldől egy meccs, az ő képességei és készségei azok, amelyek a csapatot a győzelem irányába mozdítják. Gottfridsson közölte, Apelgren ismertette vele a csapat terveit, hogy a Szeged a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe szeretne kerülni. Az irányító elmondta, már többször játszott a legjobb négy között, jelenlegi csapatával, a Flensburggal a BL-címet is sikerült elhódítania. Szeretné a Szegedet is hozzásegíteni, hogy eljusson a kölni négyes döntőbe.

Az irányító felidézte, ellenfélként már pályára lépett Szegeden, ahol fergeteges hangulat fogadta, a régi sportcsarnokban és az új Pick Arénában is. Alig várja, hogy immár kék mezben újra részese lehessen ennek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.