Alcaraz és Coco Gauff Kínában egymásra talált, majd a spanyol kiakadt

Carlos Alcaraz hatalmas népszerűségnek örvend Kínában. A Pekingben zajló férfi- és női tenisztorna előtt Coco Gauff-fal közösen még kínai népviseletbe is beöltöztették. Alcaraz a pályán is teszi a dolgát, az első fordulóban 6:4, 6:4-re győzött a francia Giovanni Mpetshi Perricard ellen, igaz, így is összetűzésbe került a mérkőzésvezetővel.

2024. 09. 27. 12:29
Carlos Alcaraz, Coco Gauff
A kínaiak mindent elkövetnek, hogy Carlos Alcaraz és Coco Gauff kedvében járjanak Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz kínai császárként jár-kel Pekingben, helyesebben minden lépését követik. Városnézés, benne a kihagyhatatlan Tiltott Várossal, ahová Coco Gauff-fal közösen látogatott el, még ütögettek is kicsit a császári épülettel a háttérben. Alcaraz megfordult autószalonban is, s persze autogramok minden mennyiségben.

Carlos Alcaraz jól bírja a gyűrődést, egyedül ott pöccent be, ahol a legotthonosabban mozog: a teniszpályán. Az első fordulóban a francia Giovanni Mpetshi Perricard elleni meccsen kétszer is figyelmeztették a szerválásnál időtúllépés miatt. A spanyol teniszező a másodiknál kifakadt:

Így nem lehet teniszezni! Ez nem tenisz! Soha életemben nem figyelmeztettek még!

– pörölt Alcaraz a mérkőzésvezetővel.

Carlos Alcaraz, Kína, Peking, tenisztorna
Carlos Alcaraz reklamál az ítélet ellen. Fotó: X

Aztán lehiggadt és 6:4, 6:4-re megnyerte a meccset, majd ahogy megszoktuk, telivigyorral, boldogan üzent a közönségnek:

A papírforma szerint az Alcaraz–Sinner rangadó majd csak a döntőben jön össze. Ha csak valamelyik klasszist addig váratlan meglepetés nem éri.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.