Gyulay Zsolt marad a MOB élén, három elnökségi tagnak megköszönte a munkáját

Szombaton tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. Túl sok feszültség nem volt várható, Gyulay Zsolt elnök ellenjelölt nélkül várta a szavazást, ahogy a két eddigi alelnök, Deutsch Tamás és Wladár Sándor is. Gyulay Zsolt egyetlen ellenszavazat mellett további négy évre bizalmat kapott, az elnökség összetételében viszont van változás.

2024. 09. 07. 15:18
20240812 Budapest
A 2024. évi párizs olimpia 2024 játékokról hazaérkez? olimpikonokat a Puskás Szoborkertben köszöntötték. 
fotó: Mirkó István (MI)
Magyar Nemzet
képen: Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a párizsi magyar olimpikonok hazai köszöntésén Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulay Zsolt 2022-ben lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Párizsban volt jelen először ilyen pozícióban ötkarikás játékokon. A francia fővárosban hat aranyat, hét ezüstöt és hat bronzot szerzett a magyar csapat, az újabb négyéves ciklusra pedig új elnökséget választott a MOB. A szombati tisztújítás részben papírforma volt: Gyulay Zsolt elnök ellenjelölt nélkül indult, akárcsak a két alelnök, Deutsch Tamás és Wladár Sándor.

Budapest 20240819 Úszás 2024 Magyar Úszó Szövetség MÚSZ sajtótájékoztató Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Wladár Sándor elnök
Magyar Olimpiai bizottság Gyulay Zsolt
Wladár Sándor továbbra is a MOB alelnökeként segíti Gyulay Zsolt munkáját (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Gyulay Zsolt 92 igen és 1 nem szavazatot kapott, újabb megbízása négy évre szól. Deutsch Tamás 79 igen és 7 nem szavazattal, Wladár Sándor 83 igen és 3 nem vokssal maradt alelnök.

Az elnökség összetételében viszont volt változás: Magyar Zoltán, Markovits László és Vári Attila nem pályázott újra, az ő eddigi munkájukat külön megköszönte Gyulay Zsolt.

A MOB elnökségének nem elnökségi delegáltként tagja Schmitt Pál, Kamuti Jenő, Baji Balázs és Fürjes Balázs, a szavazás alapján a további tagok: Berki Krisztián (81 szavazat), Kovács Antal (78), Imre Géza (72), Bacsa Péter (65), Pálinger Katalin (61), Kolbenheyer Zsuzsanna (58) és Szász Emese (57).

Gyulay Zsolt csak röviden értékelte a párizsi szereplést

Gyulay Zsolt elnöki beszámolójában hangsúlyozta: a párizsi olimpia szakmai értékelése a következő közgyűlés feladata lesz. Hozzátette, a megnyert tizenkilenc érem, valamint a nemzetek rangsorában elért 14. hely azt bizonyítja, hogy Magyarország továbbra is ott van a világ élmezőnyében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.