Kopasz és Varga többé nem ülnek egy hajóba az olimpiai kudarc után

Kopasz Bálint és Varga Ádám a tokiói olimpián kettős győzelmet arattak kajak 1000 méteren, és idén a párizsi játékokon is újra mindketten dobogóra álltak. Megpróbálták együtt is, párosban azonban kudarcot vallottak, a döntőbe sem jutottak be. Nem folytatják egy hajóban.

2024. 09. 07. 11:21
Kopasz Bálint Varga Ádám Tokió döntő ezüst bronz magyar csapat olimpia 2024
Kopasz Bálint gratulál Varga Ádámnak, de egyik érmesünk sem felhőtlenül boldog Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kopasz Bálint az előző olimpia bajnokaként, Varga Ádám Tokió ezüstérmeseként érkezett a párizsi olimpiára a kajakozók 1000 méteres számában, amelyben mindkettejük győzelmére volt esély. Az olimpia előtt pedig úgy döntött a magyar szakvezetés, hogy megpróbálják maximalizálni a két klasszisban rejlő lehetőségeket, így összeültették őket a kajak kettesek 500 méteres számában. Nem jött be, együtt mindössze a B-döntőig jutottak, amelyben hetedikek lettek.

Varga Ádám Josef Dostál Kopasz Bálint kajak egyes magyar csapat olimpia 2024 arany nélkül
Egyéniben Varga és Kopasz is dobogós volt az olimpián, de a párosuk nem vált be (Fotó: Csudai Sándor)

– Egy próbát megért – mondta a Borsnak Varga Ádám egyesületi edzője, Matyus Zsolt a páros kudarcról, majd elárulta, hogy nem erőltetik tovább a párost. – Ádám a továbbiakban inkább az egyéni számoknál marad. Ő 2028-ban Los Angelesbe azért utazik, hogy végre a dobogó legfelső fokára kapaszkodjon. Képes rá. Amit idén előzetesen ígért, betartotta, elvégre éremért utazott, és azzal is érkezett haza.

Párizsban a 24 éves Varga Ádám az egyesek 1000 m-es távján Tokióhoz hasonlóan második lett, ezúttal a cseh Josef Dostal mögött, míg a címvédő Kopasz Bálint a bronzérmet csípte meg. Utóbbi még az olimpián arról beszélt, hogy a párosban való szereplés hatással volt az egyéni teljesítményre is. A 27 éves Kopasz Párizsban még nem volt biztos benne, hogy folytatja-e a pályafutását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.