Ezért alakított ki könnyebben helyzeteket Magyarország ellen a német válogatott

A félidei egygólos vezetés után kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott Németország a magyar labdarúgó-válogatott ellen szombat este, a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. Az első fordulóban lejátszott meccs után a németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann értékelt.

2024. 09. 08. 8:22
Aleksandar Pavlovic (16) a németek negyedik gólját szerezte. Fotó: AFP/John MACDOUGALL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar részről Marco Rossi mellett Nagy Ádám, Bolla Bendegúz, Balogh Botond és Nikitscher Tamás nyilatkozott a düsseldorfi vereség után. A győztes oldalról a szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann válaszolt az M4 Sport kérdéseire.

PAVLOVIC, Aleksandar
(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Negyed óra után már jöttek a helyzetek

– Megérdemelt ez az eredmény – szögezte le a 37 éves szakember, akit a Csakfoci.hu idézett. – Az első tíz perc nem volt olyan könnyű, túl sok kis hibát követtünk el. Akkor nem is volt sok helyzetünk, de 15 perc után egyre jobban irányítottunk, és nagyobb esélyeink is lettek. A presszingünk jó volt, a labdabirtoklásunk is. Néha a magas letámadás és a védelem közötti átmenet nem volt rendben, és a hosszú labdáinkat is meg kellett néznünk. Ezúttal kicsit jobban rámentünk a pozíciós szituációkra, az Eb-n nem volt olyan egyszerű helyzeteket kialakítanunk, most igen, mert kevesebb ember volt hátul a magyar védelemben.

A németek a csoport szeptember 10-én, kedden sorra kerülő második fordulójában a szombaton a bosnyákokat 5-2-re legyőző Hollandia vendégei lesznek. Magyarország Bosznia-Hercegovinát fogadja majd a Puskás Arénában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.