„Ez kritikán aluli volt” – válogatottjaink értékelése a düsseldorfi 0-5 után

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este egy 5-0-s németországi vereséggel kezdte meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában. A lefújást követően Bolla Bendegúz, Balogh Botond és Nikitscher Tamás nyilatkozott.

2024. 09. 08. 7:51
Németország Magyarország Gulácsi Péter UEFA Nemzetek Ligája  Düsseldorf, Dárdai Márton Kai Havertz  David Raum Balogh Botond
A németek nagy nyomás alá helyezték Gulácsi Péter kapuját. Fotó: AFP/John MACDOUGALL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szünetben egygólos hátrányban lévő nemzeti tizenegy a második játékrészben négy gólt kapva 5-0-ra kapott ki Düsseldorfban , Németország vendégeként az NL A ligájának 3. csoportjában. Marco Rossi magyarországi karrierjének eddigi legsúlyosabb veresége volt ez, amelyet követően a szövetségi kapitány elismerte: az első számú felelős az edző.

 

A játékosok véleménye

A magyar csapat szélsője, a bécsi Rapidot erősítő Bolla Bendegúz sem köntörfalazott, szerinte semmi nem működött szombaton. A 24 éves játékos az M4 Sportnak azt nyilatkozta, úgy tervezték, hogy nyomást gyakorolnak a németekre, de ezt tíz perc elteltével már nem tudták megvalósítani.

– Elcsúszott az egész, mindig elkéstünk, túl nagy területeket hagytunk nekik, márpedig ha náluk van a labda, akkor tudjuk, hogy abból mi következik. A következő meccsre ki kell javítanunk ezeket a hibákat – fogalmazott a futballista, aki kiemelte: hiába volt az első félidőben nekik is néhány helyzetük, „összességében ez nem nézett ki jól”.

Kezdőként kapott lehetőséget a védelem jobb szélén Balogh Botond, aki szerint a német együttes nagyon komoly játékerőt képvisel, ezért ki is lehet tőle kapni, 5-0-ra viszont nem szabad.

– Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, mert ez egy olyan vereség, amelyre nincs magyarázat. Változtatnunk kell a párharcokat illetően és az egyes csapatrészek szempontjából is, mert kedden már a bosnyákok ellen kell teljesítenünk. Addig meg kell beszélnünk, hogy mit kell jobban csinálnunk és onnantól kezdve csak arra a találkozóra koncentrálni – nyilatkozta Balogh.

Ahogy Nagy Ádám sem tudott örülni annak, hogy a válogatottsági örökrangsorban utolérte Puskás Ferencet, úgy a Kecskemétből beválogatott Nikitscher Tamás sem lehetett boldog azzal, hogy pont Düsseldorfban volt először válogatott.

– Felemás érzések kavarognak bennem, mert gyermekkorom óta erről a pillanatról álmodtam, de egy ilyen vereség után nem lehet mit mondani, csak bocsánatot kérni a szurkolóinktól. Ez kritikán aluli volt

 – jelentette ki Nikitscher. – Mindenki tudja, hogy aki felveszi a címeres mezt, annak kötelessége meghalni a pályán, ezért kedden, otthon mindent meg kell tennünk azért, hogy a bosnyákok elleni találkozó után emelt fővel hagyhassuk el a pályát.

A magyar válogatott kedden 20.45-től fogadja Bosznia-Hercegovinát a Nemzetek Ligája második fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.