Bombagóllal alakult ki a végeredmény, fej fej mellett a Ferencváros és üldözője + videó

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Puskás Akadémia vendéglátóként 3-0-ra verte meg a Fehérvárt a felcsúti Pancho Arénában. A Puskás ezzel – bár egy meccsel többet játszott – pontszámban utolérte a listavezető Ferencvárost.

2024. 09. 22. 18:30
Urho Nissilia gólöröme a Fehérvár elleni bajnokin. Forrás: facebook.com/PFLAhu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét perc – mindössze ennyi ideig állt 0-0-ra az NB I első vasárnapi mérkőzése, miután a Puskás Akadémia Lamin Colley találatával megszerezte a vezetést a Fejér vármegyei rivális Fehérvár FC ellen.

 

Szépségdíjas harmadik találat

A 29. percben a Puskás magyar válogatott játékosa, Nagy Zsolt hibázott a saját tizenhatosánál, ezt követően került helyzetbe Bohdan Melnik, aki 10 méterről lőtt, de egy védőről szögletre pattant a labda. Sem a sarokrúgásból, sem később nem tudott már egyenlíteni a Fehérvár, a szünetben 1-0-ra vezetett a Puskás.

A térfélcserét követően mindkét fél előtt adódott lehetőség, előbb a Fehérvár részéről Nejc Gradisar fejelt a kapus kezébe, majd Spandler Csaba mellé, míg az 55. percben a Puskás játékosa, a horvát Jakov Puljic lövése ment el a kapu mellett. Héttel később tovább növelte előnyét a házigazda a finn Urho Nissila erős, közeli fejese révén.

A végeredmény a hajrában alakult ki, Jonathan Levi a 78. percben bombázott a fehérváriak kapujába. A Puskás Akadémia 3-0-ra nyert, így hat bajnoki után 15 ponttal áll, csakúgy, mint az eddigiekben ötször pályára lépett Ferencváros.

A játéknapot az ETO FC Győr és a Paks összecsapása zárja.

NB I, 7. forduló 

MTK Budapest–Ferencváros 1-3 (1-2)

Zalaegerszeg–Kecskemét 2-1 (1-1)

Újpest–Diósgyőr 0-0

Nyíregyháza–Debrecen 3-2 (2-1)

Puskás Akadémia–Fehérvár 3-0 (1-0)

Később:

ETO FC Győr–Paks 19.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.