Jannik Sinner hengerelt, Taylor Fritz sem szakította meg az amerikai sorozatot

Jannik Sinner az Australian Open után a US Open fináléjában is győzött 2024-ben. Az olasz világelső három játszmában nyert az amerikai Taylor Fritz ellen, így már kétszeres Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Jannik Sinner mellett Carlos Alcaraz is két GS-trófeát nyert idén, ez az év már legfőképp róluk szólt.

2024. 09. 08. 22:32
Jannik Sinner Taylor Fritz tenisz US Open döntő
Jannik Sinner és Taylor Fritz egyaránt karrierje első US Open-döntőjében lépett pályára Fotó: X/US Open Tennis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinner és Taylor Fritz személyében két olyan teniszező vívta a US Open férfi egyes döntőjét, aki korábban még nem jutott be a torna fináléjába. Mi több, az amerikai Fritz karrierje első Grand Slam-döntőjében léphetett pályára, s Andy Roddick huszonegy évvel ezelőtti, szintén New Yorkban szerzett trófeája után az első amerikai játékos lett volna, aki férfi egyesben Grand Slam-címet nyer. A feladata nem volt könnyű: Jannik Sinner személyében a világelső állt a háló túloldalán.

Jannik Sinner Taylor Fritz US open tenisz döntő Taylor Swift
Jannik Sinner az Australian Open megnyerése után idei második Grand Slam-sikerére hajtott a US Open döntőjében (Fotó: X/US Open Tennis)

Ahogy a szombat esti női döntőt , úgy a férfiak fináléját is több híresség figyelte a lelátóról. Noah Lyles, a 100 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka ezúttal is a nézők között volt, ahogy Matthew McConaughey színész, Jon Bon Jovi zenész, valamint Taylor Swift énekes is, utóbbi párja, Travis Kelce és a Kansas City Chiefs NFL-csapatának másik sztárja, Patrick Mahomes társaságában.

Az NFL-t követve a US Open is azonnal szórni kezdte felületein a Taylor Swift-rajongóknak szánt tartalmakat.

Jannik Sinner jól kezdett Taylor Fritz ellen

A pályán Sinner esélyeshez méltó kezdés mutatott be, azonnal elvette Fritz adogatását. Az amerikainak erre még volt válasza, visszabrékelt, de 3:3 után állva hagyta őt a világelső.

A második játszma kevesebb bréklehetőséget hozott, Sinner pedig elképesztően stabil játékkal jelentkezett, az egész szettben egyetlen ki nem kényszerített hibát ütött.

A játszma hajrájában Fritz nem bírta a nyomást, így kétszettes hátrányba került Sinner ellen. A szintén a lelátón szurkoló Roddick kezdhetett megbarátkozni a gondolattal, hogy továbbra is ő marad az Egyesült Államok legutóbbi Grand Slam-győztese férfi egyesben.

Jannik Sinner kétszeres Grand Slam-győztes

A harmadik játszmában Fritz brékkel nyithatott volna, de Sinner 0–40-ről megfordította az adogatójátékát. Fritz látványos pontokkal igyekezett versenyben maradni.

3:2-es hátrányban Fritz is bréklabdákat hárított, majd ő maga brékelni tudott. Az amerikai közönség tűzbe jött, s egyben kezdte átlépni a sportszerűség határát, Sinner kettős hibáját óriási üdvrivalgás fogadta.

Fritznek viszont mindez nem volt elég, 5:4-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, s több játékot már nem is nyert a meccsen.

Jannik Sinner az Australian Open megnyerése után a US Open bajnoka is lett, így kétszere Grand Slam-győztesként zárja az idényt. Ebben az évben a négy Grand Slam-tornán a férfiak között már az új generáció két legjobbja osztozott: Jannik Sinner és Carlos Alcaraz is két trófeát zsebelt be.

US Open, férfi egyes döntő

Sinner (olasz, 1.)–Fritz (amerikai, 12.) 6:3, 6:4, 7:5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.