A magyar válogatott futballista nem akart Ronaldo csapattársa lenni

Vancsa Zalán az elmúlt idényben vezéregyénisége volt a belga másodosztályú csapatának, ám a Lommel végül nem tudta kiharcolni a feljutást. A tizenkilenc éves magyar futballista, aki Marco Rossi irányítása alatt már a felnőtt válogatottban is lehetőséget kapott, Cristiano Ronaldo csapatának, az al-Nasszrnak nemet mondott, Szaúd-Arábia helyett vélhetően Belgiumban, de már az élvonalban folytatja karrierjét.

2024. 09. 03. 10:27
Saudi Super Cup - Al-Hilal vs Al-Nasszr
Drámai körülmények között kapott ki a szaúdi kupadöntőben Cristiano Ronaldo csapata. Vancsa Zalán magyar válogatott
Cristiano Ronaldo nem érti: nem mindenki vágyik Szaúd-Arábiába Fotó: EPA/ALI HAIDER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szappanos Péter után újabb magyar futballista kerülhetett volna Szaúd-Arábiába, ráadásul a tizenkilenc éves Vancsa Zalán egyenesen Cristiano Ronaldo csapattársa lehetett volna, ugyanis az al-Nasszr hívta. Vancsa Zalán azonban visszautasította a szaúdi ajánlatot.

Szeged 20230907 Labdarúgás U21 EB selejtezõ  mérkõzés  Magyarország - Kazahsztán Fotó: Árvai Károly - Nemzeti Sport A képen:    Vancsa Zalán Cristiano Ronaldo Gent
Vancsa Zalán nem akart Cristiano Ronaldo csapattársa lenni a szaúdi ligában (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Fiatal játékosként, a karrierjére gondolva Vancsa vélhetően jó döntést hozott, főleg akkor, ha valóban a belga élvonalban folytathatja pályafutását. A Gent 5,5 millió eurót fizetne a magyar tehetségért a Lommelnek, s a topligákkal ellentétben Belgiumban szeptember 6-ig még tart az átigazolási időszak, azaz Vancsa nem maradt le semmiről.

Vancsa Zalán: Ronaldo és Szaúd-Arábia helyett Konferencialiga?

Ha létrejön a megállapodás, akkor Vancsa nemcsak a belga élvonalban, hanem a Konferencialiga főtábláján is szerepelhet a Gent színeiben.

Vancsa Zalán már két éve, tizenhét évesen lehetőséget kapott néhány perc erejéig Marco Rossi szövetségi kapitánytól, majd idén tavasszal újra pályára léphetett a magyar válogatottban. Az Európa-bajnoki keretbe végül nem került be, a tartalékok között szerepelt Vancsa neve, s mivel az új idényben még nem játszott, a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre sem kapott meghívót.

A belga másodosztályban az elmúlt idényben kiválóan teljesített, s már akkor is egyértelmű volt, hogy közel a szintlépés. A Lommel vélhetően azért nem adott neki játéklehetőséget az új idény kezdetén, hogy nehogy Vancsa esetleges sérülése legyen az akadálya annak, hogy a klub szép summát kapjon a magyar futballistáért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.