Haaland bocsánatért esedezik, miután súlyos kudarcot vallott csapatkapitányként

Néhány napja még nem volt büszkébb ember e földön Erling Haalandnál. A Manchester City gólvágója két góllal segítette Norvégiát 3-0-s győzelemre Szlovénia ellen, majd világgá kürtölte, hogy hamarosan apa lesz, hiszen szintén futballista felesége babát vár. Vasárnap este Haaland csapatkapitánnyá avanzsált, de nem volt benne köszönet, Norvégia súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett Bécsben Ausztriától a Nemzetek Ligája B osztályában, a 3. csoportban. A középcsatár a közösségi médiában kért elnézést a gyenge teljesítményért.

2024. 10. 14. 7:49
Erling Haaland
Minden Erling Haaland arcára van írva.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérült Martin Ödegaard távollétében Erling Haaland volt a norvég válogatott csapatkapitánya az Ausztria elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A Manchester City gólvágója nem ilyen debütálásról álmodott. A szünetig még minden rendben volt, 1-1-re állt a meccs, Norvégia aztán a második félidőre teljesen szétesett, és megsemmisítő, 5-1-es vereségét szenvedett. 

Erling Haaland erős kritikát kapott azért, hogy a találkozó után megfutamodott, csapatkapitányként illett volna nyilatkoznia. Becsületére legyen mondva, később Instagram-sztoriban kért elnézést a gyenge szereplésért, elismerte, hogy a norvég válogatott teljesítménye messze elmaradt az elvárásoktól, mi több, személyes felelősséget vállalt a történtekért. Haaland azt ígérte, hogy a novemberben sorra kerülő mérkőzéseken Norvégia jobb eredményeket ér majd el.

Csapattársa, Sander Berge megvédte Haalandot, kiemelve, a súlyos vereség ellenére jó a csapategység a norvég válogatottnál.

Haaland néhány nap alatt a mennyországból került a pokolba. Csütörtökön két góllal járult hozzá a Szlovénia elleni 3-0-s győzelemhez, egyúttal a norvég válogatott gólrekordere lett 36 találkozón szerzett 34 góljával. A meccs után továbbá büszkén kürtölte világgá, hogy édesapa lesz, hiszen a felesége, a szintén futballisra Isabel Haugseng Johansen gyermeket vár.

A Nemzetek Ligája A osztályában a magyar válogatott hétfő este Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára Zenicában.

Nemzetek Ligája, 4. forduló, vasárnap

B divízió 
2. csoport
Finnország–Anglia 1-3 (0-1)
Görögország–Írország 2-0 (0-0)
az állás: 1. Görögország 12 pont, 2. Anglia 9, 3. Írország 3, 4. Finnország 0

3. csoport
Kazahsztán–Szlovénia 0-1
Ausztria–Norvégia 5-1 (1-1)
az állás: 1. Norvégia 7 (6-6), 2. Ausztria 7 (11-4), 3. Szlovénia 7 (5-4), 4. Kazahsztán 0

C divízió 
4. csoport
Örményország–Észak-Macedónia 0-2 (0-0)
Feröer-szigetek–Lettország 1-1 (1-0)
az állás: 1. Észak-Macedónia 10, 2. Örményország 4 (6-7), 3. Lettország 4 (3-8), 4. Feröer-szigetek 3

D divízió
1. csoport
Liechtenstein–Gibraltár 0-0
az állás: 1. Gibraltár 5 (3 mérkőzés), 2. San Marino 3/2, 3. Liechtenstein 2/3  
2. csoport
Málta–Moldova 1-0 (0-0)
az állás: 1. Moldova 6/3 (4-1), 2. Málta 6/3 (2-2), 3. Andorra 0

Az Ausztria–Norvégia mérkőzés összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.