Gulácsi Péter felkerült egy meghökkentő listára Németországban

A német futballszaklap, a Kicker szedte össze a Bundesliga történetének legjobb külföldi kapusait, és a lista hetedik helyén Gulácsi Péter neve szerepel.

2024. 10. 25. 14:36
Gulácsi Pétert klubja sajtótájékoztatóján is kérdezték a magyar válogatottról. Forrás: rbleipzig.com/en
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás, hogy bombaformában véd a Lipcse színeiben Gulácsi Péter az utóbbi időben. A magyar válogatott idei hátralévő meccseit lemondó kapus hét forduló alatt hat meccsen gólt sem kapott a Bundesligában, ezzel vezeti a bajnokság kapusrangsorát, legutóbb pedig csapata legjobbja volt a Liverpool elleni BL-találkozón, nem rajta múlt, hogy hazai pályán 1-0-ra kikaptak a lipcseiek.

Gulácsi Péter egyik nagy védése a Liverpool ellen
Gulácsi a Liverpool ellen is bravúrt bravúrra halmozott. Forrás: X/RB Leipzig

Gulácsi azonban nem a szezonbeli remek teljesítményének köszönheti azt, hogy felkerült a Kicker toplistájára. A német szaklap összegyűjtötte a Bundesliga történetében a legtöbb meccsen védő külföldi kapusokat, és a hetedik helyen a magyar játékos is ott van az első tízben, hiszen gyakorlatilag a Lipcse 2016-os feljutása óta kirobbanthatatlan a kezdőből, leszámítva a tavalyi sérülése miatti időszakot.

A 34 éves kapus eddig 223 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, és ha a kezdőben tölti ki a jelenleg 2026 nyaráig szóló szerződéséből hátralévő időt, akkor a dobogóra is felkapaszkodhat.

A Bundesligában, a Hertha színeiben szintén sok időt eltöltő Király Gábor 198 meccsen védett a német élvonalban, ő ezzel nem sokkal, de már kimaradt az első tízből.

A Bundesliga történetében a legtöbb meccsen védő külföldi kapusok:
1. Lukas Hradecky (finn) 300 mérkőzés
2. Yann Sommer (svájci) 291
3. Koen Casteels (belga) 283
4. Ronnie Hellström (svéd) 266
5. Diego Benaglio (svájci) 259
6. Oka Nikolov (macedón) 229
7. Gulácsi Péter (magyar) 223
8. Petar Radenkovics (jugoszláv) 215
9. Roman Bürki (svájci) 210
10. Jaroslav Drobny (cseh) 202

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.