Gulácsi sérülése miatt aggódik a Lipcse edzője, ekkor térhet vissza

Nagy volt az ijedtség a Lipcse legutóbbi meccsén, ugyanis a Freiburg elleni találkozón sérülése miatt Gulácsi Péter lejött a pályáról. A kényszerű kapuscsere után Marco Rose, a csapat edzője beszélt a magyar alapember sérüléséről, visszatérésének esélyéről akár már a Dortmund elleni rangadóra a Bundesliga következő fordulójában.

2024. 10. 28. 18:02
Gulácsi Péter RB Leipzig magyar válogatott Juventus Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter lesérült a szünetben, le kellett cserélni a rekordert Fotó: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter 510 perc után kapott újra gólt a Bundesligában a Freiburg ellen, ráadásul sérülés miatt le is kellett cserélni az ősszel bombaformában védő magyar kapust. A Lipcse végül 3-1-re megnyerte a mérkőzést, ám a szurkolók aggódhattak Gulácsi miatt, akinek legutóbb egy éve ráment arra, hogy a korábbi súlyos sérüléséből visszatérjen.

RB Leipzig v FC Augsburg - Bundesliga Gulácsi Péter tizenegyes légió
Gulácsi Péter jó formában védett eddig. Fotó: NurPhoto via AFP/Ulrik Pedersen

A Lipcse kedden a St. Paulit fogadja a Német Kupában, ezen a találkozón biztosan nem véd Gulácsi, ezt Marco Rose vezetőedző jelentette ki a meccset felvezető sajtótájékoztatón. Ennek azonban nem csak a sérülés az oka, eredetileg is úgy tervezték, hogy a kupában a 22 éves belga Maarten Vandevoordt kap lehetőséget, akit a nyáron tízmillió euróért vettek meg a Genktől.

– Nem olyan rossz a helyzet – mondta Gulácsi sérüléséről Rose. – Feldagadt a bokája, de nincs szalagsérülése. Meglátjuk, hogy holnap egy kötéssel le tud-e ülni a kispadra. Ha nem, akkor további kontroll alatt kell tartanunk, hogy a Dortmund elleni meccsre újra százszázalékos legyen.

Továbbra is Gulácsi élvezi a bizalmat

Ez utóbbi mondat a lényeg: Rose szeretné, ha Gulácsi szombaton a Dortmund elleni idegenbeli Bundesliga-rangadón már újra védene, és erre reális esélyt is lát. Ez azért is fontos, mert a 34 éves kapus sérülése és Vandevoordt ügyes beugrása a helyére egyelőre nem borította fel a rangsort közöttük.

Márpedig a belga rivális egyértelműen kijelentette a nyáron, hogy ki akarja hívni Gulácsit, és most a sérülés miatt erre esélyt is kapott. – Készen állok a következő lépésre. Gulácsi jó kapus és remek srác. Azt hiszem, sokat tanulhatok tőle, de minden futballista játszani akar… – nyilatkozta Vandevoordt korábban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.