Még soha nem verték el ennyire otthonában a Győrt a Bajnokok Ligájában

A Győr a második félidőben összeomlott a dán Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, s hét góllal 35-28-ra kikapott, de még így is a második a B csoportban a Brest Bretagne mögött. A BL-címvédő magyar együttes még sohasem szenvedett ennyire súlyos vereséget hazai pályán a legrangosabb európai sorozatban.

2024. 10. 19. 20:32
Dione Housheer, Győri Audi ETO KC
Dione Housheer próbálkozik. Semmi sem sikerült a Győrnek Forrás: EHF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen semmi sem utalt a győri összeomlására. A Bajnokok Ligája címvédője négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a csoportkört, a dán Odense viszont a korábbi két idegenbeli mérkőzését egyaránt elvesztette. Mi több, a két csapat tizenegyedik alkalommal találkozott egymással a sorozatban, s korábban egy döntetlen mellett az ETO tízből kilencszer győzött a dán együttes ellen.

Győri Audi ETO KC, Odense, női kézilabda Bajnokok Ligája
Nagyon szellős volt az ETO védekezése. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Az első félidő végig szorosan alakult, szünetben az Odense 18-16-re vezetett. Már ekkor nyilvánvaló volt, hogy ez nem lesz könnyű meccs, de arra senki sem számított, ami a második félidőben történt. Az Odense folyamatosan elhúzott, a 46. percben, 20-30-nál tíz góllal is vezetett. Az ETO ezután némileg faragott a hátrányból, de így is súlyos, 35-28-as vereséget szenvedett.

Ha helyesen böngésztük az eredményeket, akkor ez a Győr eddigi legsúlyosabb hazai veresége a Bajnokok Ligájában.

Szenzációszámba ment, amikor a magyar csapat 2022-ben elvesztette hétéves hazai veretlenségét, akkor 28-24-re kapott ki az otthonában a francia Metztől, előtte 2015-ben a Midtjylland verte meg 26-21-re. 2011-ben pedig a Larviktól kapott ki odahaza 24-18-ra, de az is csak hat gól...

Tavaly két vereség is becsúszott, a CSM Bukarest és a Vipers is 26-24-re nyert az Audi Arénában, az ETO végül mégis megnyerte a BL-t.

– Az első félidő még megfelelt egy kézilabda-mérkőzésnek, a második kevésbé. A védekezésünk teljesen szétesett – értékelte a vereséget Per Johansson, a Győr vezetőedzője.

Némi vigasz, hogy azt ETO így is az Odense előtt maradt és a Brest mögött a második a Bajnokok Ligája B csoportjában.

Az A csoportban az FTC 28-26-ra nyert a szlovén Krim Ljubljana ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.