Ámokfutás a kispadon: a Bajnokok Ligája hőse lekaszált mindent + videó

Már az is sokkoló tény, hogy három forduló után az Aston Villa vezeti a Bajnokok Ligáját. Azt pedig végképp nem gondolnánk, hogy ki a birminghami csapat sztárja. Jhon Duran lett a meccs embere a Bologna elleni 2-0-s győzelem után, előzőleg azonban nem csak a góljával hívta fel magára a figyelmet. Őrjöngött a kispadon, miután Unai Emery lecserélte.

2024. 10. 23. 7:33
Jhon Duran, Aston Villa
Jhon Duran, az Aston Villa kolumbiai csatára érzelmi hullámvasútra ült a Bologna elleni Bajnokok Ligája-meccsen Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aston Villa egyelőre képtelen hibázni. A Bolognát is legyőzte (2-0), s a keddi játéknap után egyedüli százszázalékos csapatként vezeti a Bajnokok Ligája tabelláját, ráadásul még gólt sem kapott. 

A keddi sikerben főszerepet játszott Jhon Duran, aki először volt kezdő BL-meccsen. Góllal hálálta meg a bizalmas Unai Emerynek, igaz, amikor a 64. percben betalált, a spanyol tréner már eldöntötte, hogy lecseréli a húszéves kolumbiai csatárt.

A gól után egyből csere: Jhon Duran elvesztette a fejét

Jhon Duran (teljes nevén Jhon Jader Durán Palacio) útja az ünneplés után tehát egyenesen az oldalvonal felé, majd a kispadra vezetett. Nem is tudta türtőztetni magát, elképesztő műsort vágott le, csapkodott, rugdosott, senki és semmi nem volt biztonságban körülötte. 

Aztán megnyugodott, s már örülni is tudott a győzelemnek, pláne, amikor megtudta, hogy őt választották meg a meccs emberének. „Enyém! Enyém! Enyém!” – kürtölte világgá, de ki kellett várnia, mire végre a kezébe vehette a becses trófeát, a hivatalos személyek előbb évődtek vele.

Már az Arsenal is szemet vetett rá

Jhon Duran persze nem csak a kedd esti műsor miatt egyre inkább beszédtéma. Három hete ő volt a hőse a Bayern München elleni győzelemnek is, akkor csereként beállva volt eredményes. Az idényben már hét találatnál tart:

  • négy gól a Premier League-ben,
  • kettő a Bajnokok Ligájában,
  • egy a Ligakupában.

Jhon Duran hatékonysága lenyűgöző. Unai Emery eddig többnyire csereként számolt bele, a hét gólját mindössze 404 játékperc alatt szerezte, ami egészen kimagasló adat. Noha két hete sincs, hogy meghosszabbította a szerződését, a hírek szerint az Arsenal máris szemet vetett rá.

Ez a lényeg, nem pedig a hiszti. Üzletileg is nagy lehetőség van benne. A piaci értéke a Transfermarkt szerint jelenleg 35 millió euró, de az Aston Villa ennyiért aligha válna meg tőle.

A Bologna elleni találkozó után Unai Emery nem is foglalkozott a játékos ámokfutásával, úgy fogalmazott, kézben tartja a dolgokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.