Nekiment a bírónak a potyagólt kapó Schmeichel a spanyolok győzelme miatt

Sokáig nem bírt az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott Dániával hazai pályán a Nemzetek Ligájában, amiben a bravúrosan védő Kasper Schmeichel oroszlánrészt vállalt. Végül azonban egy hajrában lőtt góllal mégis győztek a spanyolok 1-0-ra, a dán kapus pedig hősből tragikus hős lett, mert potyázott a találatnál. A hibázó Schmeichel a bírót kérte számon a mindent eldöntő gól miatt.

2024. 10. 13. 8:28
UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Germany vs Denmark
Kasper Schmeichel itt egy korábbi meccsen, a nyári Eb-n beszélget el a bíróval. Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kasper Schmeichel a mezőny egyik legjobbja volt a spanyol–dán meccsen, többször is nagy bravúrral védett, és ezzel tartotta csapata számára az értékes 0-0-t az Európa-bajnok otthonában. Aztán eljött a 79. perc, amikor egy beadás után középről rossz helyre tisztázott labdát a második hullámban érkező Martin Zubimendi egyből kapura lőtte, a védhetőnek tűnő lövés pedig Schmeichel keze alatt csúszott a kapuba.

Ezzel a góllal győzött Spanyolország 1-0-ra, Schmeichel pedig érthetően csalódott volt a potyája miatt, de felhívta a figyelmet a bíró felelősségére is a gólban. A dánok szerint ugyanis Victor Nelsson azért fejelte rossz helyre a labdát az ominózus beadás után, mert a spanyol támadó ellökte őt, és emiatt szabadrúgást kellett volna ítélni kifelé még Zubimendi lövése előtt.

– Járt volna a szabadrúgás Victornak, de ezen a napon nehéz volt felhívni a bíró figyelmét a javunkra. Ez van, ilyen az élet, ezt le kell nyelnünk – jelentette ki Schmeichel a meccs utáni tévéinterjúban, később pedig ki is fejtette a bíróval kapcsolatos ellenérzéseit. – Hasonló esetért adott szabadrúgást korábban a meccsen, szóval furcsa vonalat húzott meg a bíró, hogy miért járt és miért nem. Szokatlan ítéletek történtek.

Schmeichel természetesen a saját felelősségét is elismerte a bekapott gólban.

– Először nem láttam tisztán a labdát, nem sikerült jól leolvasnom az ívét, és túlvetődtem rajta. Ilyen a kapusok élete, mindig a végletekben élünk, bármikor megtörténhet hasonló – fogalmazott a Celtic 108-szoros válogatott kapusa.

Győzelmükkel a spanyolok megelőzték a dánokat a tabellán, előbbi csapatnak hét, utóbbinak hat pontja van az A divízió 4-es csoportjának az élén.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.